Tapiolan Honka aloittaa kautensa isännöimällä kotikentällään Lapuan Korikobria lauantaina. Hongan kapteeni Tuomas Iisalo uskoo Hongan voiton avaimen piilevän oman pelitavan säntillisessä toteuttamisessa.

– Valmistautumisemme kauteen on ollut ehjää ja pitkäjänteistä. Meidän pitää perustaa pelimme lauantainakin niille perusasioille, joita olemme päässeet hiomaan jo pidempään: puolustamiseen yksilö- ja joukkuetasolla sekä hyvään tilankäyttöön, eli riittäviin etäisyyksiin, perustuvaan joukkuehyökkäykseemme, Iisalo sanoo Hongan sivuilla.

Hongan avausvastustaja Lapuan Korikobrat on ennakkoon ajateltuna yksi joukkueista, joiden kanssa Honka taistelee pudotuspeleihin pääsystä. Joukkueen suomalaisrungon muodostavat peruslapualaiset Jussi ja Ville Turja sekä Namika Lahdesta siirtynyt Cedric Latimer. LrNMKY:sta siirtynyt Tuomas Viertola tuo joukkueen rotaatioon yhden pätevän pelaajan lisää. Ulkomaalaisvahvistuksista jenkkikaksikko, 203-senttinen iso laitahyökkääjä Lawrence Kinnard ja 199-senttinen Brad Reese lienevät taattua liigalaatua. Georgialaistakamies Givi Bakradzelta odotetaan myös hyviä otteita. Nähtäväksi jää, vahvistuuko joukkue vielä ennen lauantain ottelua kolmannella amerikkalaisella, kuten huhut kertovat.

Iisalo pitää Korikobria arvaamattomana avausvastustajana.

– Lapualla on ollut suurta vaihtuvuutta viime kaudesta. Valmennus ja kotimaiset avainpelaajat menivät lähes täysin uusiksi. Tämän lisäksi he ovat vaihtaneet ulkomaalaisvahvistuksiaan vielä kauden kynnyksellä. Uskon, että hyökkäyspelaamistamme tullaan testaamaan Korikobrien toimesta useilla erilaisilla puolustusvariaatioilla. Kaikki tämä tekee heistä haastavan ja arvaamattoman vastustajan, Iisalo toteaa.