Lauantaina kausi pyörähtää KTP-Basketin osalta käyntiin, kun kotkalaiset matkaavat viime kauden finaalien uusinnassa Bisonsin vieraaksi. Ilmassa on varmasti pientä takaisinmaksun tuntua, koska kylvettihän loimaalaiset viime kevään viidennessä ottelussa kotkalaisia pitäen Pantteri-patsaan toista vuotta peräkkäin Loimaalla.

KTP-Basket lähtee otteluun lähes täydellä miehistöllä. Ainoastaan jalkavammaa poteva Samuli Vanttaja on varmuudella poissa kotkalaisten miehistöstä.

– Olisihan se ollut hieno tilanne päästä Loimaalle täydellä miehistöllä, mutta eiköhän meillä ole ihan tarpeeksi pelaajia hoitamaan homma, vaikka Samuli joutuukin katsomaan ottelun siviilit päällä, päävalmentaja Sami Toiviainen tuumii kotkalaisten sivuilla.

Kotijoukkue Nilan Bisons on vahvistunut entisestään viime kaudesta. Joukkueessa on viisi amerikkalaisvahvistusta, viisi Suomen miesten maajoukkuepelaajaa (Tuukka Kotti, Antto Nikkarinen, Carl Lindbom, Mikko Koivisto, Matti Nuutinen) sekä aina kovaa taistelevat Ville Mäkäläinen ja Ilpo Pehkonen. Siinä onkin sellainen nippu pelaajia, joiden pysäyttämisessä niin KTP-Basketilla kuin kaikilla muilla Korisliigajoukkueilla on hurja tehtävä.

– Joku voisi sanoa, että ei kai ole vaikeampaa tapaa aloittaa sarja kuin pelaamalla hallitsevaa mestaria vastaan. Ja vielä noin paljon vahvistunut joukkue vastassa. Mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että tämä on paras tapa aloittaa sarja. Saamme ainakin heti tuntumaa siitä, missä joukkueeni tällä hetkellä menee ja pelaajat pääsevät kovimpaan mahdolliseen testiin niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueenakin, toteaa Toiviainen.

– Scouttia tehdessä alkoi kyllä kieltämättä hiukan naurattaa, kun sivuja tuli normaaliin verrattuna kahden joukkueen verran. Tämä varmasti kertoo siitä, kuinka laaja rosteri Bisonsilla on. Ketkä heidän jenkeistään sitten ovat kokoonpanossa, niin se on oikeastaan ihan sama. Kaikki he ovat kuitenkin varmasti tasokkaita pelaajia, joten yritetään keskittyä omaan tekemiseen ja ottaa joitain heidän vahvuuksiaan pois, Toiviainen päättää.

Nilan Bisons – KTP-Basket, lauantaina 5.10.2013 klo 17.00 Loimaan liikuntahalli.