Korisliigaan noussut Tapiolan Honka aloitti kautensa vahvasti kaatamalla kotiparketillaan Korikobrat 76-59. Hongan kapteeni Tuomas Iisalo muistuttaa kuitenkin, että kausi on vasta alussa ja kovemmat mittarit vasta edessä.

Korikobrat muuttui kesän aikanapaljon ja se olikin Hongalle hieman tuntematon vastus kauden avaukseen lähdettäessä.

– Avausottelu oli sinänsä mielenkiintoinen, ettemme tienneet Korikobrista paljoakaan. Heillä on joukkue uudistunut niin paljon, uudet valmentajat eivätkä he olleet pelanneet matsiakaan tällä rosterilla ja he joutuivat vielä vaihtamaan viime hetkillä kaksi jenkkiä, Iisalo kertaa vastustajan lähtökohtia avausotteluun.

Hongan kapteeni ei lähtenyt avausvoiton tiimoilta vielä liikaa tuulettelemaan, vaan pitää katseen tiukasti edessäpäin.

– Se ei ollut vielä mielestäni kunnollinen tasonmittari ja Lapualla on vielä vähän tekemistä edellä mainituista syistä. En katso, että se peli kertoi vielä meille meidän potentiaalista, mutta oli erittäin hyvä että saimme hoidettua pelin.

Seuraavaksi Honka pääsee mittamaan tasonsa yhtä suurinta mestarisuosikkia Joensuun Katajaa vastaan. Honka aloittaa kautensa kolmella peräkkäisellä kotiottelulla ja Iisalo on mielissään kotivoittoisasta alusta.

– Kun näin otteluohjelman, niin olin tosi tyytyväinen siihen, että pääsimme heti tutussa ympäristössä aloittamaan kautemme ja sitä kautta meillä on eväät mahdollisimman hyvälle startille. Olemme päässeet myös valmistautumaan kauteen ehjästi, Iisalo muistuttaa.

Salttu Forsström