Korisliiga jatkuu KTP-Basketin osalta yhden välipäivän jälkeen perjantaina, kun Steveco-Areenalle vierailulle saapuu Namika Lahti.

KTP lähtee otteluun samalla miehistöllä, joka kaatoi keskiviikkona hyvän esityksen jälkeen Korihait lukemin 108-73. Torstaina joukkue kävi palauttavassa harjoituksessa altaassa ja illalla katsottiin läpi Namika Lahden edellistä ottelua Bisonsia vastaan.

Ottelussa on myös pari mielenkiintoista seikkaa normaaliin peliin verrattuna. Namika Lahti on lähestulkoon kotijoukkueen päävalmentajan kotiseura, koska Sami Toiviainen vietti 13 vuotta erilaisissa valmennustehtävissä seurassa kirkkaimpana muistona miesten Suomen mestaruus päävalmentajana vuodelta 2009. Toinen hauska seikka on KTP:n takamiehen Sharaud Curryn ja Namika Lahden vahvistusten Dan Opplandin ja Robert Arnoldin historia. Herrat pelasivat pari vuotta sitten samassa joukkueessa Itävallassa.

Toiviainen tietääkin olla varuillaan Arnoldin kanssa.

– Tällä hetkellä yksi koko sarjan kuumimmista pelaajista. Keskiviikkona 31 pistettä Bisonsin puolustusta vastaan! Katsotaan nyt kuka laitetaan paimentamaan Arnoldia. Häneltä pitää saada tietyt helpot catchit pois, niin eiköhän herran vauhti hiukan sillä hiljene, Toiviainen valottaa aseita Arnoldin pysäyttämiseksi KTP:n sivuilla.

Toiviaisen mukaan Ilkka Vuoren puuttuminen lahtelaisten kokoonpanosta on jättänyt joukkueeseen aukon, mutta sitä on saatu hyvin paikattua.

– Ihan kivasti Valtteri Mäkäläinen ja Vesa Heinonen ovat tuuranneet sillä tontilla. Kumpikaan ei luontaisesti ole sen paikan pelaaja, joten kyllä meidän siihen pitää iskeä. Ei anneta poikien kävellä palloa ylös ja laitetaan hiukan ekstrapainetta syöttölinjoille, niin katsotaan, miten he tästä selviävät.

Toiviainen on luottavainen oman joukkueensa iskukykyyn.

– Pitäisi olla oikein hyvä. Väsymystä ei näkynyt illan treeneissä tippaakaan, koska saimme aika kivasti jaettua minuutit edellisessä matsissa, Toiviainen kertoo oman joukkueensa tilanteesta.