Susijengin Shawn Huff lähti kesällä kohti uusia haasteita, kun hän parin Italiassa vietetyn vuoden jälkeen siirtyi Saksaan ja Ludwigsburgin joukkueeseen. Asettuminen uusiin maisemiin on sujunut kitkatta ja pelit ovat kulkeneet mukavasti.

Huff ei juuri ehtinyt EM-kisojen jälkeen hengähtää ennen kuin pakkasi kamansa ja suuntasi Saksaan. Parin harjoituspelin jälkeen alkoi jo kausi, mutta Huff on päässyt lyhyessäkin ajassa mukavasti joukkueeseen sisään.

– Olen ollut joukkueessa vasta niin vähän aikaa ja valmistautuminen jäi lyhyeksi. Tällä hetkellä käymme vain simppelisti asiat läpi ja kun ottelutahti hieman tasaantuu, niin pääsemme enemmän harjoittelemaan ja pääsen entistä paremmin sisään joukkueen peliin, Huff valottaa SuomiKoris-sivustolle.

Huff aloitti viime kauden Italian Serie A:ssa Vanoli Cremonassa, mutta koska sopivaa roolia ei joukkueesta löytynyt, vaihtoi hän kesken kauden sarjaporrasta alemmas Orlandinaan. Nyt oma rooli on löytynyt nopeasti.

– Meidän valmentajamme on vähän epätavallinen ja pelaamme vähän eri tyylillä kuin normaalisti, eli meillä on neljä ulkopelaajaa ja yksi iso mies. Pelaamme paljon aggressiivista prässipeliä ja sen kautta minulle on löytynyt sopiva rooli, sillä pelityylini on aggressiivinen ja se sopii minulle hyvin.

Ludwigsburgin päävalmentaja John Patrick on Huffille tuttu mies aiemmilta vuosilta, sillä he ovat pitäneet yhteyttä vuosien varrella. Patrick tiesi mitä sai tehdessään sopimuksen Susijengin linkkuveitsen kanssa ja Huff onkin noussut nopeasti päävalmentajansa luottopelaajaksi, sillä hän on ollut joka ottelussa avausviisikossa ja urakoi isoja minuutteja.

– Pari kertaa aiemmin oli ollut puhetta siirrosta hänen joukkueeseensa, mutta silloin ei ollut sellaista mahdollisuutta, mutta nyt tilanne oli hyvä. Hän tuntee minut jo yliopistoajoista lähtien ja tietää pelityylini.

Perhe helpottamassa sopeutumista

Huffin perheeseen syntyi esikoinen vain pari päivää ennen EM-kisojen alkua, joten yhteiset hetket jäivät ensialkuun vähiin. Nyt koko perhe on kuitenkin vihdoin yhdessä Saksassa.

– Kyllähän se auttaa tosi paljon, kun on perhe mukana ja helpottaa perheen arkea. On positiivista, että perhe on mukana.

Italian lisäksi Huffilla on kokemusta myös Kreikasta sekä USA:n yliopistosta ja uuteen maahan on sujunut hyvin.

– Saksassa on ihan hyvä olla ja elämä on aika tavallista. Aika lähellä suomalaista elämää ja tämä on ollut aika helppoa, Huff kertoo.

Salttu Forsström