Viime kaudella neljänneksi sijoittunut Kauhajoen Karhu on pelannut vahvan alkukauden voittaen kaikki kolme otteluaan. Joukkueen kapteeni Henri Hirvikoski on hyvillä mielin joukkueen pelin tasosta ja myöntää Karhun tavoittelevan tällä kaudella mestaruutta.

Karhu on kaatanut alkukauden otteluissaan molemmat Namikat sekä paikallisvastustaja Lapuan.

– Ihan hyvä kauden alku ja meillä on kolme voittoa. Hienointa on, että peli on kehittynyt koko ajan parempaan suuntaan ja tekeminen on menossa oikeaan suuntaan, neljättä kauttaan Kauhajoella pelaava Hirvikoski iloitsee SuomiKoriksen haastattelussa.

Karhun joukkue muuttui paljon viime kaudesta ja uusien pelaajien ajaminen sisään joukkueen taktiikkaan on sujunut Hirvikosken mukaan koko ajan paremmin.

– Kun on pelannut monta vuotta samassa systeemissä, niin välillä on vaikea nähdä pelin kehitystä. Viime kauden jälkeen meiltä lähti ison pään kaverit ja se avasi vähän silmiä, että pelaajat jotka ovat tottuneet pelaamaan eri tyylillä ja taktiikalla, niin siinä menee hetki ennen kuin he sopeutuvat uuteen konseptiin. Mitä enemmän uusia pelaajia on, niin sitä kauemmin siinä menee. Ensimmäiset preseason-pelit olivat aika hakemista, mutta on hienoa nähdä kuinka jo viikossakin peli voi hypätä uudelle tasolle ja meidän on vain toteutettava peliämme ja jaksettava kuunnella valmentajan ohjeita ja ottaa niistä opiksi, Hirvikoski pohtii joukkueen pelaamista.

Viime kaudella Karhu putosi välierissä Bisonsille ja kaatui sitten pronssikamppailussa Katajalle. Tällä kaudella Karhun nälkä ei ole tyydytetty pelkästään mitalilla.

– Ainahan sitä lähdetään parantamaan eikä meitä pelkästään mitalit kiinnosta, vaan lähdemme hakemaan kirkkainta mitalia. Ei siinä muuten ole järkeä raahautua hallille aamuin illoin harjoittelemaan. Paperilla meillä ei ole varmastikaan kovin joukkue, mutta Susijengikin sen näytti, että ne viisi nimeä mitkä ovat paperilla, ovat sivuasia, Hirvikoski muistuttaa.

Karhun seuraava ottelu on keskiviikkona, kun se saa kotikentälleen vastaansa viime kauden hopeajoukkue KTP:n.

Salttu Forsström