Korisliiga sai kovan paluumuuttajan, kun yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Teemu Rannikko palasi 13 vuoden ulkomaan pyörähdyksen jälkeen takaisin Suomeen. Rannikko on ollut alkukaudesta huomion keskipisteenä, mutta se ei konkaria juuri hetkauta.

Rannikko on ollut tyytyväinen Korisliigan tasoon ja pitää sarjaa kovana.

– Korisliiga on näyttänyt ihan hyvältä. Paljon olin tietenkin kuullut siitä ennen, mutta ei sitä sillä tavalla huomaa ennen kuin on kentällä. Omalta kohdalta on vielä vähän hakemista ja pelejä on ollut niin paljon, ettemme ole ehtineet hirveästi harjoittelemaan. Korisliigassa on hyvä taso eikä täällä saa mitään ilmaiseksi. Joka pelissä pitää olla parhaimmillaan.

Rannikko oli saapuessaan Suomeen luonnollisesti valokeilassa. Vierasjoukkueet mainostavat pelejään Rannikon saapumisella ja haastatteluja ja nimikirjoituksen pyytäjiä riittää. Rannikko myöntää huomion hieman yllättäneen, mutta se ei häntä vaivaa ja toivoo omalta osaltaan olevansa nostamassa suomalaisen koripallon ja Korisliigan kiinnostusta.

– En tiedä oikeastaan mitä osasin odottaa. Ajattelin, että halusin tulla vielä Suomeen pelaamaan vielä kun pystyn. Jos omalla pelaamisellani pystyn saamaan lisää yleisöä peleihin, niin se on hieno juttu.

– Olen ainakin tähän mennessä saanut ihan kivat taputukset joka paikassa missä olemme pelanneet ja pelien jälkeen on tultu kysymään nimmareita. Kai se kertoo siitä, että jotain on tehty oikein. Sitä tuli pitkä rupeama pelattua ulkomailla ja on kiva huomata, että on saanut jotain arvostusta. En minä kuitenkaan mikään ihmemies ole, vaan ihan tavallinen suomalainen koripalloilija, Rannikko heittää.

Salttu Forsström