Tapiolan urheiluhallilla nähdään lauantaina Korisliigan kärkikamppailu, jossa kaksi toistaiseksi tappiotonta Honka ja Pyrintö kohtaavat.

Hongan lauantain vastustaja Tampereen Pyrintö on yksi sarjan ennakkosuosikeista ja joukkueen päävalmentajaksi palanneella Pieti Poikolalla on käsissään laaja nippu hyviä pelaajia. Joukkueen johtotähtenä häärii 39-vuotias Damon Williams.

– Mielestäni Pyrintö on sarjan paras joukkue. Heiltä löytyy kokoa, laajuutta ja johtajuutta. Sekä tietysti Damon Williams. Joukkue juoksee kovaa ja pelaa palloa paikkoihin, joihin ei voi oikein auttaa. Meidän pitää lyödä peli jäihin ja pakottaa heidät pois omasta tasapainostaan, niin kenttätasapainosta kuin pelifilosofisesta tasapainosta, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen kertoo Hongan sivuilla.

Salminen kuitenkin tietää, ettei Williams ole ainoa, joka kykenee ratkaisuihin, vaan tamperelaisilta löytyy ratkaisuvoimaa leveältä rintamalta.

– Williams on tietysti merkitty mies, mutta myös kaksi muuta amerikkalaista osaavat pelata ja Antero Lehto on ollut alkukaudesta erinomainen. Materiaalia Pyrinnöllä kyllä riittää, Salminen toteaa

Hongan huolenaiheena ovat olleet loukkaantumiset. Sentteri Jaraun Burrows on toipumassa loukkaantumisesta, mutta hänen pelaamisensa Pyrintöä vastaan on vielä epävarmaa. USA:han palanneelle takamies Anthony Tuckerille ei ole vielä löytynyt sopivaa korvaajaa. Onneksi Hongan vaihtopelaajat Tero Laitisen, Ilkka Sirolan, Anton Odabasin ja Joni Herralan johdolla ovat astuneet esiin tiukassa paikassa.

– Meidän kannalta tärkeää on saada kotiyleisö mukaan, sekä osoittaa taistelutahtoa ja kurinalaisuutta, siinä lopullinen resepti jolla Pyrintö on mahdollista lyödä, Salminen päättää.

Ottelu Tapiolan Honka – Tampereen Pyrintö pelataan lauantaina 26.10 klo 17.00 Tapiolan urheiluhallilla.