Miesten Korisliiga-kauden 2013/14 lokakuun pelaajana on palkittu kaikki seitsemän otteluaan voittaneen Tampereen Pyrinnön seuraikoni ja kapteeni Antero Lehto, 29. 185-senttiselle, jo 13. kauttaan Tampereella pelaavalle Lehdolle valinta on uran ensimmäinen.

Ensimmäisen Korisliiga-kuukauden jälkeen liigassa on jäljellä kaksi tappiotonta joukkuetta, joista Tampereen Pyrintö on voittanut seitsemän ja Nilan Bisons viisi pelaamaansa ottelua.

Pyrintö on ollut lokakuun aikana ilmiömäisessä vireessä ja on nujertanut vastustajansa keskimäärin 19,9 pisteen erolla. Merkittävää on myös, että Korisliigan viiden voitokkaimman joukkueen joukkoon kuuluvat Kataja, KTP ja Honka ovat kukin joutuneet nöyrtymään tamperelaisten käsissä.

Uransa tilastollisesti parasta kautta pelaava Pyrintö-kasvatti Lehto on ollut lokakuun aikana sanalla sanoen ilmiömäinen. Lehto on säkittänyt 17,7 pistettä ottelua kohden maailmanluokan onnistumisprosenteilla (2p 57,6%, 3p 61,9%) sekä täyttänyt tilastosarakkeita 3,3 syötön ja 2,9 levypallon keskiarvoilla.

Mikä merkittävintä, Lehto on pelannut kauden parhaat ottelunsa nimenomaan huippujoukkueita Katajaa, KTP:ta ja Honkaa vastaan. Huippuotteluissa Lehdon ottelukeskiarvot ovat olleet 20,3 pistettä (2p 61,2%, 3p 50,0%), 4,7 levypalloa, 2,7 syöttöä sekä 1,3 riistoa. Lisäksi Lehto upotti ratkaisevan korin lokakuun viimeisessä ottelussa KTP:ta vastaan.

Pyrinnön kausi jatkuu tänään perjantaina vierasottelulla Uudessakaupungissa.