Kotkalainen Team TEHO Sport (KTP-Basket) tekee ensiesiintymisensä EuroChallengessa tiistai-iltana, kun italialainen Reggio Emilia saapuu Karhuvuoren Steveco Areenalle.

Nimellä Team TEHO Sport EuroChallenge-kauteen lähtevä KTP on pelannut Korisliigan ensimmäiset viisi viikkoa maratontahdilla ja selättänyt runkosarjan peleistä jo runsaan neljänneksen.

Tiistaista alkaen luvassa on uusi haaste, kun kotkalaiset ryhmittyvät ensimmäisiin europeleihinsä kahteenkymmeneen vuoteen. TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo joukkueensa olevan enemmän kuin valmis kohtaamaan haasteen.

– Joukkue on niin valmis kuin voi olla. Vielä vähän pohditaan, lähdetäänkö neljällä pelikuntoisella ulkomaalaisvahvistuksella peliin vai pelataanko kolmella, koska Ryan (McDade) on kuitenkin ollut joukkueessa vasta pari päivää mukana, Toiviainen kertoo Basket.fi:n haastattelussa.

Chris Owens ja Jukka Matinen ovat näitä europelejä aiemminkin päässeet pelaamaan, mutta esimerkiksi Heinosen Timille tämä on paria VTB-liigan karsintapeliä lukuun ottamatta uusi kokemus. On paitsi pelaajille ja valmennusjohdolle, myös koko seuralle hieno juttu lähteä pelaamaan näitä otteluita.

Tiistaina Karhuvuoren Steveco Areenalle marssii yksi Italian monista suurseuroista, Teemu Rannikon ensimmäisenä ammattilaisetappina tunnettu Reggio Emilia, joka sijoittui viime kaudella Serie A:ssa kuudenneksi. Reggio Emilia on voittanut Italiassa kauden ensimmäisestä viidestä ottelustaan kaksi.

– Hyvä jengi tiedossa, ei tosin mikään törkeän iso joukkue. Reggio Emilia juoksee kenttää todella hyvin saadessaan riiston ja levypallon, ja siihen meidän on pystyttävä vastaamaan, Toiviainen evästää.

Reggio Emilian pelin sielu, Italian maajoukkuepelinrakentaja Andrea Cinciarini (193/27) on ollut viime ottelut sivussa ja iso mies Greg Brunner (203/30) kärsii käsivammasta, mutta kokoa ja taitoa italialaisleiristä löytyy.

Troy Bell (186/33) skoraa hyvin omasta kuljetuksesta ja James White (201/31) on hanakka tekemään pisteitä nopeista hyökkäyksistä tai läheltä koria. Heidän kohdallaan pitää katsoa erityisen tarkasti, miten vaaraan vastataan, päättää Toiviainen.