Ensimmäistä kauttaan Romanian liigassa pelaava Gerald Lee junior on esiintynyt väkevästi Ploiestin riveissä alkukaudesta. Ploiesti on sarjan selkeä suosikki ja on tälläkin hetkellä kärkitaistelussa vahvasti mukana.

Ploiesti on hävinnyt tällä kaudella yhden ottelun, mutta muista on tullut voitot. Välillä tasoerot ovat olleet suuretkin, sillä pari kierrosta aiemmin Ploiesti pöllytti Concordiaa 108-45. Lee myöntääkin erojen olevan sarjassa isot.

– Ihan häntäpään joukkueet ovat kyllä aika huonoja ja siinä tasoerot ovat suuret. Jos ihan rehellinen olen, niin en usko häntäpään joukkueiden pystyvän pelaamaan edes Suomen divarissa. Kärkijoukkueet ovat sitten kovia ja siitä kertoo myös, että EuroChallengeen osallistuva Gaz Metan voitti avausottelussaan Kiovan. Tasoeroja on, mutta monet pelit ovat olleet myös tasaisia aina viimeiselle neljännekselle saakka ja sinänsä lopputulos voi vähän valehdella. Joskus koris on vain tällaista, että erot ovat isot, Lee pohtii SuomiKoris-sivustolle.

– Ehkä tasoerot tulivat pienenä yllätyksenä. Sarjassa on kuitenkin aika monta suhteellisen hyvää joukkuetta, Lee jatkaa.

Ploiesti on suurin ennakkosuosikki mestariksi, mutta myös muita vahvoja kandidaatteja on.

– Ainakin olen kuullut, että Oradea on kova, mutta kyllä me käsittääkseni olemme ennakkosuosikkeja. Emme ole muita kärkijoukkueita vastaan vielä pelanneet ja ilmeisesti muut kärkiporukat ovat kovia joukkueita, Lee valottaa.

Salttu Forsström