Kierrosennakko: Kataja ja Pyrintö kierroksen huippuottelussa

© Kuva: Juha Tamminen

Perjantain ja lauantain aikana pelataan Korisliigassa täysi kierros. Katse kääntyy erityisesti lauantaina Tampereelle, kun Korisliigassa voittoputkessa oleva Kataja matkustaa Pyrinnön vieraaksi.

Kierros pyörähtää käyntiin perjantaina, kun Kouvot saa vastaansa Korihait. Loput otteluista ovat vuorossa lauantaina. Kataja matkustaa EuroChallenge-pettymyksen jälkeen Tampereelle kohtaamaan Pyrinnön.

Kataja hävisi keskiviikkona Bakken Bearsille ja samalla sen jatkohaaveet menivät. Katajan päävalmentaja Jukka Toijala myöntää, että raskas tappio saattaa painaa edelleen pelaajien mieltä.

– Eivät varmaan kaikki ole vielä pettymyksestä täysin toipuneet. Lopputulos oli pettymys ja putoaminen kova isku, Toijala myöntää rehellisesti SuomiKoris-sivustolle.

Joensuulaiset lähtevät lauantain huippukamppailuun haastavista lähtökohdista, sillä kokoonpanossa on useita kysymysmerkkejä vielä. Lisäksi Renaldo Majorin sopimus irtisanottiin.

– Emme pääse otteluun ihan sellaisesta tilanteesta mistä haluaisimme. Majorin lisäksi Sami Lehtoranta on sivussa ja lisäksi parilla pelaajalla on kuumetta ja heidän mukaan lähtemisensä ratkeaa vasta aamulla, kun hyppäämme bussiin. Lähdemme Tampereelle haavoittuvaisina, muttemme alistuneina, Toijala tähdentää.

Toijalan mukaan Pyrintö ja Bisons ovat tällä hetkellä Korisliigan ykkösjoukkueet, mutta Kataja haluaa nousta kärkikaksikon rinnalle.

– Tällä hetkellä Pyrintö ja Bisons ovat hieman muilta joukkueilta pelillisesti karussa ja meillä on hyvin muistissa lokakuisesta kohtaamisestamme ensimmäinen neljännes jolloin Pyrintö vei meitä kuin pässiä narussa. Tämä on meille nyt mielenkiintoinen mittari siitä missä menemme tällä hetkellä ja rakennamme kohti kevättä, että pystymme kirimään Pyrinnön ja Bisonsin kanssa samalle viivalle, kun ratkaisupelit alkavat. Suomessa pelataan tällä hetkellä pirun kovaa koripalloa Katajan ja Pyrinnön toimesta ja haluamme päästä siihen joukkoon mukaan.

Poissaoloista johtuen Kataja joutuu hieman muokkaamaan pelisuunnitelmaansa.

– Lähdemme otteluun vähän erilaisista lähtökohdista. Emme lähde ihan perussapluunalla peliin ja siinä on pientä säätöä odotettavissa. Lauantaiaamuna sitten nähdään ketä on mukana, Toijala heittää.

Lauantain muissa otteluissa Korikobrat ja Karhu taistelevat Pohjanmaan herruudesta ja Lappeenrannan Namika yrittää aiheuttaa Bisonsille sen kauden avaustappiota. Honka sen sijaan matkustaa Vilppaan vieraaksi.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.