Himki otti VTB-liigassa 12. peräkkäisen voittonsa tehden samalla peräkkäisten voittojen ennätyksen. Voittoon ylsi myös Samuel Haanpään Leyma Basquet Coruña. Sasu Salinin Olimpija ja Joonas Cavénin Joventut Badalona kokivat tappiot.

Petteri Koposen BC Himki päihitti Liettuan liigan pronssijoukkueen Neptunas Klaipedan sunnuntaina ongelmitta 92-74 (48-34) Itä-Euroopan VTB-liigassa. Peräti 12. perättäisen voittonsa hakenut Himki teki samalla historiaa, sillä joukkueen voittoputki sivuaa Moskovan TsSKA:n ennätystä VTB-liigan kaikkien aikojen pisimpänä.

Himkin aloitusviisikkoon kuulunut Petteri Koponen upotti 10 pistettä sekä rekisteröi levypallon, syötön ja riiston joukkueensa hyväksi.

Himki kohtaa ensi viikolla VTB-liigassa Moskovan TsSKA:n lohkonsa kärkiottelussa. Eurocupin ja VTB-liigan ottelut yhteen laskien Himki on voittanut jo 22 perättäistä ottelua.

Belgradissa pelatuissa Adrianmeren liigan otteluissa keskimäärin mainiosti pelannut Sasu Salin upotti Union Olimpijan toiseksi korkeimman pistemäärän myös sunnuntaina joukkueensa kohdattua Belgradin Crvena zvezdan.

Salinin 12 pisteen, kahden levypallon ja blokin saldo jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun täydet 40 minuuttia peliä hallinnut Crvena zvezda nautiskeli slovenialaisvieraistaan selkeän 87–62 (46–36)-voiton.

Olimpijalla on kasassa kuusi voittoa 17 ottelusta. Adrianmeren liigan runkosarjaa on pelaamatta vielä yhdeksän kierrosta ja runkosarjan neljä parasta pääsevät liigan lopputurnaukseen.

Samuel Haanpään edustama Leyma Basquet Coruña nappasi voiton viime viikon tappionsa vastapainoksi. Breogan taipui Coruñan vieraana jatkoajan jälkeen lukemin 88–83 (26–32, 70–70).

Haanpää kuului Coruñan aloitusviisikkoon ja pelasi mukavat 22 minuuttia. Haanpää jäi tiukassa vartioinnissa pisteittä, mutta jakoi kolme syöttöä, riisti pallon kerran sekä blokkasi yhden vastustajan heiton.

Adecco Oron kolmossijalla on nyt tasaista, kun Haanpään Coruñan lisäksi Breogan, Oviedo ja Burgos ovat kukin voittaneet 11 ottelua.

Viime viikkoina hyvässä vireessä Espanjan kivenkovassa ACB-liigassa pelannut FIATC Joventut Badalona joutui sunnuntaina tyytymään kotitappioon 5,944-henkisen kotikatsomonsa harmiksi.

Tomas Satoranskyn (13/5) ja Marcus Landryn (11/3) johtama Cajasol karkasi neljännellä jaksolla, joka merkittiin vieraille 11–21. Cajasol voitti koko ottelun 65–74 (36–36).

Cavén sai ottelussa peliaikaa kuusi minuuttia ja kirjautti tilastomerkinnäksi yhden virheen. Joventutilla on nyt koossa kahdeksan voittoa 16 ottelusta.