EuroBasket 2015 Suomeen?

© Kuva: Salttu Forsström

Ukraina on luopumassa ensi vuoden koripallon EM-kisojen järjestämisestä maan tämänhetkisen tilanteen vuoksi. Tilalle on noussut useita kiinnostuneita kandidaatteja ja Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén myöntää Ylelle, että Suomea kiinnostaa kisojen järjestäminen, muttei yksin.

Walldénin mukaan kisojen järjestämistä voidaan harkita, jos ne pystyisi jakamaan Baltian maiden kanssa ja alustavia keskusteluja on jo käyty.

– Tästä on ollut jo puhetta, jos Ukrainassa ei voida järjestää kisoja. Jatkamme keskusteluja, Walldén paljastaa Ylen sivuilla.

Walldén ei kuitenkaan kiirehdi vielä asioiden edelle, vaan odottaa rauhassa tilanteen kehittymistä.

– Odotetaan virallista päätöstä ja jatketaan keskusteluja sen jälkeen. Meidän pitää totta kai myös selvittää kaikki kisaisännyyteen liittyvät ehdot kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta. Siihen kuuluvat peliareenat, hotellit ynnä muut, päättää Walldén.

FIBA Europe tekee näillä näkymin lopullisen päätöksensä kisojen suhteen 22.3. järjestettävässä kokouksessaan. Vahvin kandidaatti on tällä hetkellä Ranska, mutta siltä uupuu päätöspeleille tarpeeksi iso areena. Myös Serbia, Kroatia, Tshekki, Puola ja Saksa ovat ilmaisseet alustavan kiinnostuksensa kisojen järjestämiseksi.

 


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä