Tampereen Pyrintö kuritti Korisliigan kärkiottelussa loimaalaista Nilan Bisonsia korein 78-58 (39-32). Pyrintö pääsi samalla juhlimaan täydessä Pyynikin palloiluhallissa Korisliigan runkosarjan voittoa.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola piti voiton avaimena hyvin toiminutta puolustuspeliä.

– Mestarijoukkueet pelaavat parasta puolustusta, silloin kun sitä tarvitaan. Teimme edelleen muutamia taktisia virheitä puolustuksessa. Kuitenkin laajasti saimme vastustajan tekemään, mitä halusimme. Loimaa yllätti pienellä viisikolla meidät alussa. Kuitenkin johdon kasvaessa pystyimme itse kontrolloimaan, miten puolustuksessa mätsätään.

– Hyökkäyksemme ei ollut kovin hyvää, mikä johtui Loimaan puolustuksesta. Emme kuitenkaan antaneet sen vaikuttaa. Hieno tapahtuma, yleisöä runsaasti. On myös hienoa, että pystyimme pelaamaan itsemme tähän tilanteeseen, että voimme pelata runkosarjan voitosta. Meillä ei ollut paineita, mutta osasimme nauttia tunnelmasta.

– Tämä oli ensimmäinen iso saavutus. Seuraava on BBL:n pronssiottelu. Sen jälkeen keskitymme pudotuspeleihin. Meillä on nyt kaikki omissa käsissä ja kotietu loppuun asti, Poikola hehkutti Pyrinnön sivuilla.

Pyrinnön ykkösnimiin lukeutui korinalusta hallinnut Damon Williams, joka nappasi peräti 16 levypalloa ja torjui useita loimaalaisten heittoyrityksiä.

– Todella kova peli. Heitto ei kulkenut itsellä eikä joukkueella, mutta keskityimme puolustukseen. Saimme heidän avainpelaajiltaan vahvuudet pois. Tämä ei ollut parasta puolustustamme, mutta riitti hyvin voittoon, Williams kertasi.