Kouvolassa nähtiin keskiviikkona fyysinen ja intensiivinen kamppailu. Kouvojen 96-77-voittoon päättyneen matsin jälkeen ei lahtelaisleirissä juuri hymyilty.

Vesa Heinonen (2/2) taisteli kentällä 17 minuuttia ja oli monessa mukana.

– Lähdettiin pelaamaan vahvaa levypallopeliä ja saamaan sitä kautta hyviä toisia heittoja hyökkäyksessä, kun oletettiin Kouvojen tulevan vähän pienemmällä viisikolla.

– Onnistuttiinkin siinä alussa hyvin ja saatiin heti runi aikaiseksi. Kouvot ei ehkä ollut yhtä hereillä alussa, mutta sitten peli alkoi kääntyä, Heinonen sanoi Lahden sivuilla.

Puoliajalle mentiin vielä tilanteessa 43-38, mutta kolmannella neljänneksellä Kouvojen laatu oli Namikalle liikaa. Kolmas erä kotijoukkueen nimiin 30-15.

– Valitettavasti sitä hyvää levypallopelaamista kumosi se, että sorruttiin pallonmenetyksiin 20 kertaa ja Kouvot pääsi juoksemaan niistä nopeita koreja.

– Yritettiin sitten vähän koventaa peliä ja saatiin joitakin nopeita pois virheellä, mutta kaikkia ei voi niilläkään ottaa pois.

Heinonen oli mukana useammassakin fyysisessä kontaktissa puolin ja toisin. Yhtenä taisteluparina oli Kouvojen tähtitakamies Matthew Gibson (19/5syöttöä). Viimeiselläkin minuutilla tilanteet pelattiin loppuun asti, sillä piste-erolla on vaikutus sarjasijoitukseen, mikäli sarjapisteet ovat tasan.

– Kentällä oli tänään jo playoff-henkeä. Ainakin meille kaikille kentällä ja penkillä oli selvää, että Kouvojen karatessa tavoittamattomiin oli seuraava prioriteetti pelata sijoituksesta. Kouvot asetti meidät selkä seinää vasten ja meidän todellinen playoff-kevät alkoi nyt.

– Gibsonin kanssa paiskattiin rehdin pelin hengessä kättä, että oli hyvä vääntö. Minun mielestä peli kovenee keväällä normaalisti. Tuota on playoff-koris ja sinne molemmat tähtäävät, Heinonen päätti.