Suomen maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettman julkaisi keskiviikkona 26 pelaajan leiriryhmän, josta valitaan lopullinen 12 pelaajan kisaryhmä kesän MM-kisoihin Espanjaan. KTP-Basketia edustava Samuli Vanttaja, 22, kuuluu Dettmanin listalle.

Myös viime kesän EM-kilpailujen leiriryhmään kuulunut Vanttaja on luonnollisesti iloinen valinnastaan.

– Tosi hyvät fiilikset! Olen valinnasta tosi iloinen. Vieläkin harmittaa viime kesän loukkaantuminen, kun en päässyt antamaan näyttöjä, Vanttaja kertoo KTP:n sivuilla.

Maajoukkue kokoontuu ensimmäisen kerran heinäkuussa ja paikka auringossa 12 pelaajan kisajoukkueessa on kiven alla. Sen tietää myös Vanttaja.

– Täytyy olla realisti. Jonkinlainen ihme pitää tapahtua, jotta kisajoukkueessa olisin, mutta tietenkin täysillä lähdetään näyttämään mitä osataan. Laitetaan kaikki peliin ja katsotaan miten käy.

210-senttinen Vanttaja on pelannut pääsarjatasolla kuusi kautta ja kuluva kausi on ensimmäinen KTP-Basketissa. Vastuuta on tullut vähemmän kuin kahdella aikaisemmalla kaudella Kouvoissa, mutta toistaiseksi pistekeskiarvo on aiempia kausia parempi. Vanttajan tilastokeskiarvot ovat tällä hetkellä 8/5.

– Kausi on ollut ihan ok, mutta ei mikään älytön läpimurto kuitenkaan. Viime aikoina on tullut enemmän vastuuta ja sitä kautta itseluottamus on noussut.

Läpimurtoa ei siis miehen omien sanojen mukaan ole vielä nähty, joten kahden viikon päästä 23 vuotta täyttävältä sentteriltä on lupa odottaa tulevaisuudessa vielä enemmän.

– Ehdottomasti. Uskon pystyväni tulevaisuudessa vielä parempaan.

KTP:lla on jäljellä yksi merkityksetön runkosarjaottelu tulevan puolivälierävastustaja Kauhajoen Karhun vieraana. Tosipelit alkavat kotiottelulla pääsiäismaanantaina 21.4.

– Meillä on ollut noin kuukauden verran vaikeaa, mutta uskon että pystymme parempaan. Jos kaikki menee nappiin niin uskon ja toivon meillä olevan mahdollisuudet aina finaaliin ja pantteripatsaaseen asti.