Joensuun Kataja vahvisti joukkuettaan mielenkiintoisella nimellä, kun nuorten maajoukkueessa vahvaa jälkeä tehnyt 19-vuotias Marcel Moore siirtyy viime kauden hopeajoukkueen riveihin. Moore odottaa innolla tulevia haasteita.

Viime kauden Moore pelasi USA:ssa Victory Rock Prepin high schoolissa. Pienet loukkaantumiset häiritsivät kautta, mutta kokonaisuutena aika Yhdysvalloissa oli antoisa.

– Meno harjoituksissa oli välillä varmasti aivan college-tasoa. Kaikki hoidettiin erittäin tarkasti, valmistautumisista lähtien. Tarkoitus oli kehittyä pelaajana ja se tavoite toteutui, Moore kertoo Katajan sivuilla.

Keväällä hänelle tarjottiin stipendiä ns. Junior College -tasolta (NJCAA), kun Floridan State College -yliopisto lähestyi, tarkoituksenaan rekrytoida Moore joukkoihinsa alkaen tulevasta kaudesta 2014-15.

– Jotta siirtyminen olisi ollut mahdollista, minun olisi pitänyt jäädä kouluhommien takia USA:han koko kesäksi. Se ei sopinut suunnitelmiini, joten päätin palata Suomeen.

Kotimaassa odottikin jo 20-vuotiaiden maajoukkue. Henkilökohtaisella tasolla hyvin sujuneen EM-kisaurakan päätyttyä Mooren puhelin alkoi soida.

– Melkoista hässäkkää on ollut. Moni seura on ollut kiinnostunut. Päätin valita Katajan, koska olen kuullut paljon hyvää seurasta. Mielestäni sen tarjoama paketti oli kiinnostavin.

Alkava debyyttikausi Korisliigassa ei nuorta miestä jännitä, päinvastoin.

– Henkilökohtainen tavoite on saada nimeni esille. En aio jäädä penkkipelaajaksi, Moore napauttaa.