Helsingin Jäähallissa järjestetään sunnuntaina Super Sunday –tapahtuma, jossa on esiintyjiä, artisteja sekä tietenkin koripalloa.

Ohjelma alkaa naisten Korisliigan ottelulla ToPo-Honka, jonka jälkeen nähdään muun muassa stand up-komediaa sekä musiikkiesityksiä. Korisliigan ottelussa sarjanousija Seagulls iskee sitten Bisonsia vastaan ja lopulta tapahtuma päättyy julkkisten koripallo-otteluun.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkaksen mukaan helsinkiläisjoukkue pyrkii laajentamaan ottelutapahtumia pelkästään koripallopelin ulkopuolelle.

– Olemme pyrkineet rakentamaan muutakin kuin pelkästään koripalloa, sillä meillä on ollut aiemmissakin peleissä esiintyjiä. Tarkoituksena on, että ottelutapahtumat olisivat perheystävällisiä tapahtumia joihin jokainen stadilainen voi tulla katsomaan peliä ja nauttimaan, vaikkei olisikaan koripallon ystävä. Toivottavasti halli olisi täynnä. Mikäs olisi sen hienompaa kuin jos jäähallissa olisi 6000-7000 katsojaa nauttimassa tapahtumasta, Larkas kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Seagulls avasi voittotilinsä edellisottelussa, kun se kaatoi Katajan kotonaan. Nyt sillä on hauassa toinen kova päänahka, kun tähtiä vilisevä Bisons asettuu vastaan. Larkas tiedostaa, ettei kyseessä ole ihan tavallinen koripallo-ottelu.

– Hieno tapahtuma on tulossa ja puitteet ovat hulppeat oheistapahtumineen. Jokaiselle pelaajalle tämä on hieno hetki, että pääsee urallaan kokemaan Jäähallissa pelaamisen, Larkas miettii.

– Tämä on meille vähän puolittainen kotiottelu, sillä emme ole pelanneet Jäähallissa. Fanimme ovat kyllä paikalla, mutta vaikeampi se on meillekin pelata Jäähallissa kuin Kisahallissa. Ympäristö tuo kuitenkin oman fiiliksensä ja on tämä isompi peli kuin ihan normaali sarjapeli, Larkas päättää.

Seagullsin ja Bisonsin ottelu alkaa kello 16.45. Itse tapahtuma käynnistyy 13.00 ja päättyy 19.45.

Salttu Forsström