Tapiolan Honka kohtaa lauantaina Korisliigassa vieraskentällä Lapuan Korikobrat. Lapua on ollut Hongalle vaikea paikka pelata. Viime kaudella Honka kärsi Lapualla kaksi niukkaa tappiota eikä helppoa voittoa ole taatusti luvassa lauantainakaan.

Korikobrat on aloittanut kauden kolmella voitolla ja viidellä tappiolla. Kovimmat päänahat ovat kotikentällä otetut voitot sarjakärki KTP:sta ja Hongalle viime keskiviikkona hävinneestä Kouvoista. Kobrien avainmies on sarjan tehokkaimman pelaajan tittelin Ike Udanohilta ainakin toistaiseksi riistänyt monipuolinen laituri Paul Carter. Carter on sarjan levypallotilaston ykkönen (13,5) ja korintekijätilaston kolmonen (21,3). 204-senttinen kolmospaikan pelaaja käyttää paljon palloskriinejä ja viimeistelee erinomaisesti korin läheltä. Kobrien suomalaisosaston tärkein palanen on iso laituri Juho Nenonen. Tapiolan Hongan kasvatti on saanut Lapualta itselleen huomattavasti viime kautta suuremman roolin ja on kiittänyt vastuusta. Nenonen on Kobrien paras heittäjä (kolmoset 43 %) ja levittää kenttää tehokkaasti yhdessä Jussi Turjan kanssa. Mielenkiintoista nähdä, millä jenkkikolmikolla Kobrat lauantain peliin lähtee. Uusi takamies Trae Golden debytoi torstaina Biisoneita vastaan ja jätti alkukaudella pelitekijän tontilla häärineen D.J Richardsonin vaihtopenkille.

– Lapua käyttää hyvin hyödykseen pelaajien erikoisominaisuuksia. Valmentaja Nenad Stefanovic on myös löytänyt pelaajille hyvin toimivat roolit. Voittaaksemme pelin meidän tulee olla jatkuvasti läsnä, jotta Lapua ei saa mitään ilmaiseksi. Sen lisäksi meidän on löydettävä työkalut, joilla saamme heidän puolustuksensa liikkeelle, Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo kertoo Hongan sivuilla.