Susijengin apuvalmentajana toimiva Jukka Toijala käärii taas hihansa jokapäiväisessä valmennustyössä, kun hän otti Katajan valmennustehtävät vastaan. Toijala ei näe ongelmia ”kaksoisroolissa”, sillä järjestely on aiemmilta vuosilta tuttu sekä seuralle että valmentajalle.

Päävalmentajan toimiminen myös ”Susijengissä” on Katajan organisaatiolle tuttua, onhan edustusjoukkueen päävalmentaja ollut mukana maajoukkuetoiminnassa jo viimeisen kuuden vuoden ajan. Ensi kesä ja alkusyksy ei ole poikkeus Suomen valmistautuessa ja osallistuessa Ranskassa pelattaviin EM-kisoihin.

– On selvää että maajoukkue asettaa omat haasteensa, Toijala myöntää Katajan sivuilla.

– Harjoittelun kannalta tilanne ei ole kuitenkaan muuttunut miksikään, kun peilataan viimeistä kuutta vuotta Katajassa.

– Moni pelaaja viettää alkukesän erilaisten maajoukkueiden mukana, joten yhteisharjoittelu alkaa vasta elokuun loppupuolella. Olemme mielestäni onnistuneet tämän tasapainottamisessa ihan hyvin. Muistissa on mm. Aliagan kaataminen syyskuun 2012 lopussa EuroChallenge-karsinnassa. Lyhytkin valmistautuminen onnistuu kun asiat tehdään huolellisesti ja suunnitelmallisesti.

– Tällä hetkellä harjoittelun suunnittelu on jo hyvässä vaiheessa. Annetaan poikien nyt kuitenkin ensin hoitaa juhlat alta pois ja ottaa hieman happea, Toikka virnistää.