Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016.

Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

20-vuotiaat miehet historialliseen B-divisioonan EM-kisavoittoon luotsannut Anton Mirolybov jatkaa pestissään EM-isäntäjoukkueen ruorissa. Mirolybovin apuna valmentajina hääräävät jo viime kisoista tuttu kaksikko Petri Virtanen ja Juha Sten.

Samoin kuin 20-vuotiaissa miehissä myös 16-vuotiaat pojat EM-kisojen kuudenneksi – ja sitä kautta 17-vuotiaiden MM-kisoihin – vienyt valmennusryhmä pidettiin pääpiirteittäin samana. Antti Koskelainen jatkaa ikäluokan päävalmentajana yhdessä valmentajien Ilkka Palviaisen ja Vesa Vertion kanssa. Heidän avukseen on lisätty vielä Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä.

– Meillä on tulossa todellinen junnujen superkesä, jossa on kolme uniikkia tapahtumaa: 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisat, 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden PM-kotikisat Kisakalliossa, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Ari Tammivaara kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Valmennuksen puolella on tapahtunut pientä liikehdintää. Edelleen meillä on paljon kokeneita valmentajia, jotka jatkavat rooleissaan, mutta myös muutama uusi päävalmentaja. On hienoa nähdä, että joukkueissa on paljon Korisliiga-valmentajia.

Suomella on Euroopan mittakaavalla harvinainen tilanne, kun kaikki Suomen poikamaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa. 18-vuotiaiden poikien päävalmentajana jatkaa Jyri Lohikoski, kun taas 16-vuotiaiden poikien päävastuun ottaa Miikka Sopanen. 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana jatkaa kolmatta vuottaan Sami Toiviainen ja 16-vuotiaat tytöt saavat johtajakseen Mikko Asikaisen.

Sudenpentujen vilkkaan kesän edestä aukeaa yksi verho huomenna Saksan Münchenissä, kun FIBA Europe tekee huomenna aamulla EM-lohkoarvonnat. A-divisioonan kisoissa 20-vuotiaat arvotaan kolmoskorista 16-vuotiaiden poikien tapaan, kun taas 18-vuotiaat pojat arvotaan neloskorista. B-divisioonan EM-kisojen suhteen 18- ja 16-vuotiaat tytöt päätyivät kakkoskoriin.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2016

20-vuotiaat miehet:
Päävalmentaja Anton Mirolybov
Valmentaja Juha Sten
Valmentaja Petri Virtanen

18-vuotiaat pojat
Päävalmentaja Jyri Lohikoski
Valmentaja Jyri Lehtonen
Valmentaja Jari Nykänen

17-vuotiaat pojat
Päävalmentaja Antti Koskelainen
Valmentaja Ilkka Palviainen
Valmentaja Vesa Vertio
Valmentaja Hanno Möttölä

16-vuotiaat pojat
Päävalmentaja Miikka Sopanen
Valmentaja Ville Neva
Valmentaja Vesa Vertio

15-vuotiaat pojat
Päävalmentaja Petka Lehtinen
Valmentaja Masa Kaminen
Valmentaja Arttu Mannelin
Valmentaja Juho Kailio

18-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja Sami Toiviainen
Valmentaja Mirka Dettmann
Valmentaja Tristan Fay

16-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja Mikko Asikainen
Valmentaja Niko Nyholm
Valmentaja J-P Männistö

15-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja Jussi Räikkä
Valmentaja Tuomas Iisalo
Valmentaja Susanna Vartiainen
Valmentaja Tuomas Rahkonen
Valmentaja Jussi Laakso