Karhun vieraskaravaani kulkee seuraavaksi maamme pääkaupunkiin.

Kisahalliin pesiytyneet Seagullsit (14 voittoa/14 tappiota) ovat sarjataulukossa kuudentena, tasapisteissä Pyrinnön kanssa. Neljäntenä, eli viimeisellä kotietupaikalla, majailee Kouvot, eikä heihinkään ole eroa kuin neljä pistettä. Kouvoilla on vielä yksi peli enemmän pelattuna.

Karhu (17/11) on sarjassa kakkosena. Tasapisteissä ovat Biisonit ja Kouvot vaanii kahden pisteen etäisyydellä, kun runkosarjaa on pelaamatta kahdeksan ottelua (Kouvoilla pelaamatta on seitsemän peliä). Karhu hävisi keskiviikkona sarjajohtaja Katajalle Joensuussa, joka hyvin suurella todennäköisyydellä sementoi joensuulaisten runkosarjan voiton. Mutta sijat 2-6 ovat vielä auki. Biisonit painivat omien vaikeuksien kanssa, Karhu on voittanut vain kolme vierasottelua ja hävinnyt 10. Tämä antaa vielä mahdollisuuksia Kouvoille, joukkuettaan vahvistaneelle Pyrinnölle ja Gullseille kivuta sarjataulukossa ylöspäin.

Tiukassa sarjassa myös joukkueiden keskinäisillä otteluilla on merkitys, jos joukkueet päätyvät runkosarjan lopussa tasapisteisiin. Karhu ja Seagulls ovat iskeneet kaudella vastakkain kolme kertaa. Karhu on voittanut kamppailuista kaksi ja Gulls yhden. Piste-ero on kolmen pelin jälkeen tasan, joten tämän päivän ottelun voittaja, on tasapisteissä sarjataulukossa edellä, jos joukkueet siis päätyvät tasapisteisiin maaliskuun lopussa.

Karhu vahvisti rivejään siirtorajan viime hetkillä Mikko Koivistolla. Koivisto siirtyi Karhuun Loimaan Biisoneista ja pukee peliasun päälleen ensimmäisen kerran sunnuntaina 6. päivä maaliskuuta, jolloin Karhu kohtaa vieraissa BC Nokian. Karhun on vielä sivussa Antti Kanervo ja Aleksi Akpaso, joten täyttä miehistöä kauhajokiset eivät saa jalkeille. Keskiviikon Kataja otteluun verrattuna Karhun kokoonpano on sama, mutta Perttu Salmi pääsee nyt mukaan.

Karhun pitää päästä kontrolloimaan tempoa, ettei isännät juokse lauantaina joukkueelta jalkoja alta. Karhulla on merkittävä kokoylivoima, mitä pitää päästä käyttämään hyväksi. Siihen tarvitaan myös onnistumisia kaukoheittopelissä, joka on viime aikoina yskähdellyt. Laadukkaat hyökkäyspään ratkaisut ennaltaehkäisisivät Gullsien vauhtipeliä, joten paikkoja on haettava maltilla. Hyökkäyspäässä pitää myös ratkaista Gullsien aggressiivisen puolustamisen tuomat ongelmat, eikä pelivälinettä saisi montaa kertaa menettää kotijoukkueelle.

– Toinen kova vieraskoitos tälle viikolle. Isona haasteena Seagullsin aggressiivinen pelitapa molemmissa päissä kenttää. Miten saamme heidän liikkeensä hidastumaan hyökkäyspäässä ja onnistummeko oman hyökkäyksen toteuttamisessa pallon painetta vastaan? Siinä ne ”isot” asiat otteluun. Hieman vajaalla kokoonpanolla edelleen mentäessä myös jokaisen pelaajan jaksaminen nousee isoon rooliin, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen pohtii seuran sivuilla.