Bisons-pelaaja lopettaa uransa

© Kuva: Juha Tamminen

Bisons Loimaan kausi päättyy sunnuntaina. Viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina liikuntahallilla klo 16.00. Samalla yksi aikakausi tulee päätökseen, sillä Loimaan Korikonkarien kasvatti Eero Aaltonen lyö tossunsa naulaan ottelun päätteeksi.

Aaltonen oli avainroolissa nostamassa loimaalaisia Korisliiga-kartalle kaudella 2010–2011. Hän on myös ainoa loimaalainen pelaaja, joka on edustanut LoKoKoa/Bisonsia useammalla kuin yhdellä kaudella pääsarjatasolla. Aaltonen juhli Bisonsin kanssa kahta Suomen mestaruutta, mutta kaudeksi 2013–2014 hän suuntasi Namika Lappeenrantaan suuremman vastuun toivossa. Itä-Suomessa vietetyn vuoden jälkeen Aaltonen palasi takaisin Bisonsiin, jossa hän pelasi kuluneet kaksi kautta.

Aaltosen kausi on ollut hektinen, sillä 14 Korisliiga-ottelun ja 11 VTB-ottelun lisäksi hän on pelannut FoKoPon divarijoukkueessa 17 ottelua. Viime sunnuntain Avtodor-pelissä Aaltonen nakutti kauden korkeimman saaliinsa, 17 pistettä.

Aaltosen lopettamispäätös ei tullut hetken mielijohteesta.

– Olen käynyt alitajuista prosessia jo parin vuoden ajan ja miettinyt, mitä sitä tekisi tulevaisuudessa työkseen, Aaltonen toteaa Bisonsin sivuilla.

Viime kauden loukkaantumisen jälkeen Aaltonen kuntoutti itseään SSL:ssä Turussa (Sport science lab). Siellä syntyi sytyke ajatukselle uran jatkumisesta urheilun parissa, nyt vain toisessa roolissa. Aaltonen lähtee syksyllä urheiluhierojakouluun Turkuun ja todennäköisesti sen jälkeen opiskelemaan ortopedista osteopatiaa Helsinkiin.

– Siinä voi olla urheilussa mukana, joko jonkun joukkueen mukana, tai sitten vaikka yrityksen perustamalla, hän tuumi.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.