KTP-Basketin kauden 2016-17 joukkue on kasassa. Vilpas-taustaan luotetaan edelleen, sillä viimeinen palanen, Sherman Gay (201 cm), on jo kolmas Salossa pelannut amerikkalainen.

Gay, 34, tuo joukkueeseen kokemusta, korintekotaitoa ja puolustusosaamista. Peräti kymmenen kautta Ranskassa (kaksi pääsarjassa) kertovat valtavasta kokemuksesta, viime kauden 17,4 pisteen keskiarvo korinteosta ja valinta ProB:n kauden 2010-11 puolustustaidosta.

– Hyvä pick and roll –pelaaja, joka ajaa aktiivisesti korille, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus tiivistää KTP:n tiedotteessa.

KTP:n uusiutunut joukkue on nyt valmis. Gay:n lisäksi amerikkalaisosastoa miehittävät William Walker, Monyea Pratt ja ’Tre Bennett. Kotimaan markkinoilta haaviin tarttuivat Joni Herrala, Villematti Kopio ja paluumuuttaja Manuel Barnes. Viime kaudesta jatkavat Markus Molenius, Mikael Aalto, Vili Nyman, Severi Kaukiainen ja Joona Tuomala. Joukkuetta täydennetään omilla junioreilla.

– Olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen. Saimme juuri sellaisia pelaajia joita halusimme ja joita näillä resursseilla oli mahdollisuus saada, Ailus myhäilee.