Karhu on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan, 193 senttiä pitkän ja 82-kiloisen Tate Unruhin kanssa. Sopimuksessa on kuukauden koeaika.

Unruh pelasi yliopistokorista Northern Colorado yliopistossa, jossa vierähtivät kaudet 2010–2014. Kolmella viimeisellä kaudella hän kuului avausviisikon vakiojäseniin. Kaikkina kausina kolmoset upposivat yli 40 prosentin tarkkuudella. Vapariviivalta tarkkuus oli noin 90 prosenttia. Pisteitä syntyi kolmella viimeisellä kaudella yli 10 per ottelu.

Kaudella 2015–2016 Tate pelasi Unkarissa, Marso Nyiregyhazi KK joukkueessa. Siellä pelejä tuli yhteensä 32 kappaletta. Peliaikaa tuli noin 35 minuuttia per peli, kolmosprosentti oli 47 ja pisteitä hän tehtaili 18,1 ottelua kohden (levyrit 4,3/syötöt 2,4/riistot 1,3).

– Olemme jonkin aikaa etsineet pelaajaa, joka toisi meille lisää korintekovoimaa ja monipuolisuutta hyökkäyspäähän. Lisäksi kriteerinä oli, että pelaajan tulee täydentää puolustuskonseptiamme sopivasti. Toivottavasti Tate on vastaus näihin hakemiimme asioihin. Toki muutokset tässä vaiheessa kautta varmasti sekoittavat hetkeksi meidän pelaamista, mutta edelleen kaikki tähtää siihen, että olemme kauden lopussa sarjan eliittiä, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertaa tavoitteita seuran sivuilla.

Tate Unruh saapuu maahan tiistaina. Pelilupa on kunnossa, joten mies voidaan nähdä kokoonpanossa jo keskiviikkona Kouvoja vastaan. Karhun muut vahvistukset ovat Austin Hollins, Kammeon Holsey, DeVaughn Washington ja Kevin Ware.