NBA:n kesäkuun varaustilaisuuteen valmistautuva Lauri Markkanen on keskittynyt viimeiset viikot opintoihinsa Tucsonissa, mutta sosiaalinen media on kuhissut myös nähdessään Jyväskylän vaalean jätin NBA-kenttien laidalla.

Aiemmin tällä viikolla Markkanen tapasi Phoenixissa saksalaislegenda Dirk Nowitzkin ennen Dallas Mavericksin ja Phoenix Sunsin välistä ottelua.

– Olen katsellut Nowitzkin pelaamista pienestä pitäen ja minulle merkitsi tosi paljon päästä vaihtamaan ajatuksia hänen kanssaan. Nowitzki antoi ohjeita tulevaisuuden varalta ja kehotti valmistautumaan niin hyviin kuin vaikeisiinkin hetkiin. Hän myös sanoi, että voin olla häneen yhteydessä, jos tarvitsen apua, Markkanen kertoi lehdistötilaisuudessaan Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Torstain vastaisena yönä Suomen aikaa kotimaahansa palannut Markkanen on tällä puolen valtamerta vain lyhyellä piipahduksella.

– Nyt voin hetken rentoutua, jonka jälkeen palaan takaisin rapakon taakse ja lähden treenaamaan. Tulee olemaan kiireiset pari kuukautta, mutta kaikki on sen arvoista. Vieläkin on vähän vaikea kuvitella, että olen päässyt urallani tähän tilanteeseen, enkä malta odottaa tositoimiin pääsyä.

NBA:n varaustilaisuuteen valmistava jakso käynnistyy virallisesti Chicagon NBA Draft Combine -leirityksellä 9.-14. toukokuuta.

Kesän 2017 NBA:n varaustilaisuuden varausjärjestys määritellään 16. toukokuuta vuotuisessa NBA Lottery -arvonnassa. Varaustilaisuus järjestetään 22. kesäkuuta myöhemmin määritellyssä paikassa.

NBA:han on varattu kautta aikain kuusi suomalaispelaajaa: Erik Murphy (2012), Petteri Koponen (2007), Hanno Möttölä (2000), Timo Saarelainen (1985), Kalevi Sarkalahti (1973) ja Kari Liimo (1969).