Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

Liki 37 minuuttia ottelua kohden Italiassa pelannut Iiskola tehtaili 17,2 pisteen lisäksi keskimäärin 7,3 levypalloa ja 1,7 syöttöä ottelua kohden. Iiskola kärsi loukkaantumisen maajoukkuetauon aikana, eikä ole sen jälkeen kyennyt edustamaan Umbertidea.

– Loukkaantuminen tuntuu ihmeen hyvältä, päässyt vähän jo tekemään koristakin. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin. Tällä hetkellä en tee mitään hätiköityjä päätöksiä pelaamisen suhteen. Hyvän pelipaikan löytäminen olisi huippua, mutta ensin pitää olla täysin varma, että kroppa kestää, Iiskola kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen naisten maajoukkueen eli Susiladiesin riveissä Iiskola on nuoren uransa aikana 38 ottelua 4,1 pisteen keskiarvolla. Ennen Italiaa Iiskola pelasi Saksan Bundesliigassa.