Korisliigan tasaisessa kärkikastissa tasavoitoissa sarjakakkosen kanssa majaileva Helsinki Seagulls oli joulukuussa vahvassa iskussa, voittaen vajaamiehisenäkin viisi seitsemästä ottelustaan. Suurin syy joukkueen joulukuiseen nousukiitoon oli kuukauden pelaajaksi valittu, monipuolinen laituri Remy Abell (25v/195cm).

Abell pelaa toista kauttaan Seagullsin paidassa ja on nostanut osakkeitaan jatkuvasti liigauransa aikana. Joulukuussa mies pelasi kirkkaasti parasta koripalloaan Korisliiga-uransa aikana, nousten helsinkiläisten kantavaksi voimaksi molemmissa kenttäpäädyissä ja kantaen lokkilauman voittosaldoon 5/2.

Seitsemässä joulukuun ottelussa Abell kirjautti vakuuttavat 19,4 pistettä, 3,9 levypalloa, 1,7 syöttöä ja 1,6 riistoa ottelua kohden. Kahden pisteen heitot viuhuivat korisukkaan 56,3% tarkkuudella ja aggressiivisesti läpi kuukauden korirengasta kohti hyökännyt Abell sai aktiivisuudestaan palkaksi vakuuttavat 7,7 vapaaheittoa ottelua kohden, jotka mies säkitti 75,9% osumatarkkuudella.

Joulukuun ajan tehokkuus Seagullsin luottopelaajalla oli 17,9, joka on kirkkaasti paras miehen liigauralla.

Abellin ja samalla Seagullsin suoritusten arvoa nostaa entisestään se, että joukkue joutui pärjäämään joulukuun ilman Tuukka Kottia ja Antti Kanervoa.