Lahti Basketballin nuori sentteri Robert Bärlund, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA2:ssa pelaavaan Augustan yliopistoon. 202-senttinen Bärlund tehtaili lahtelaisille Divari A:ssa keskimäärin 7,1 pistettä ja 3,6 levypalloa ottelua kohden.

Lahtelaiskasvatti on myös tuttu nimi Suomen nuorisomaajoukkueista, joissa hän on pelannut aina 16-vuotiasta pojista 20-vuotiaisiin miehiin saakka 83 ottelua. Augustassa on jo valmiiksi suomalaisedustusta, kun yliopistossa toisen kautensa aloittaa vuotta vanhempi Matias Suvanto.

– Odotan innokkaana seuraava askelta niin koripallon kuin opiskelunkin kannalta. Olen kerennyt pelaamaan paljon kokeneempia pelaajia vastaan, joten pelaaminen ikäisiäni vastaan voi auttaa löytämään uusia puolia pelaamisestani, Bärlund kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Augusta on moderni koulu eri tieteenaloineen ja löysin sieltä itsenä kiinnostavaa opiskeltavaa. Koulu ei ole Yhdysvaltojen mittakaavassa valtava, joten opiskelukin voi olla miellyttävämpää. Uskon, että kakkosdivisioona on hyvä pelipaikka kehittymisen kannalta. Peliaikaa on tarjolla heti alusta lähtien, mikä ei välttämättä ole mahdollista ykkösdivisioonassa.