San Franciscon yliopistosta valmistuva Ninni Salmi vaihtaa NCAA-joukkuetta Northern Illinoisin yliopistoon.

Kauhajoen Karhu Basketin kasvatti Ninni Salmi vaihtaa yliopistojoukkuetta Yhdysvalloissa. San Franciscon joukkueen paidassa kaksi edellistä kautta pelannut Salmi valmistuu yliopistosta vuoden etuajassa, joten hänellä on vielä pelikelpoisuutta jäljellä.

– Pelikelpoisuutta on vielä kaksi vuotta jäljellä, joten päätin kokeilla uusia tuulia, Salmi kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Salmen uusi osoite on Northern Illinoisin yliopistojoukkue DeKalbin kaupungissa Illinoisin osavaltiossa lähellä Chicagoa. Salmi odottaa uusia haasteita innokkaana.

– Vierailin DeKalbissa huhtikuun alussa. Joukkue otti minut todella hyvin vastaan, ja puitteet sekä tavoitteet ovat kunnossa.

Vaikka kyseessä on vaihto NCAA:n I-divisioonan joukkueesta toiseen I-divisioonan joukkueeseen, siirto ei aiheuta Salmelle niin kutsuttua ”red shirt” -välivuotta.

– Valmistun tänä keväänä ja jatkan NIU:hun niin sanottuna grad transferina maisterintutkintoa suorittamaan, joten olen pelikelpoinen heti ilman redshirt-vuotta.

Northern Illinoisin yliopistojoukkueen päävalmentaja Lisa Carlsen pitää Salmea sopivana lisänä joukkueeseen.

– Hän auttaa meitä puolustuksessa ja hänen kykynsä heittää kolmen pisteen heittoja auttaa meitä luomaan kentälle tilaa. Ninni sopii hyvin siihen, mitä teemme, Carlson kuvailee yliopistojoukkueen internet-sivuilla.

Salmi viimeisteli päättyneellä kaudella 3.8 pisteen ja 3.1 levypallon keskiarvot 27 ottelussa.