Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 25-vuotiaan takamiehen Andre Hollinsin kanssa. Minnesotan yliopiston kasvatti saapuu Helsinkiin Liettuasta, jossa hän aloitti kauden Kedainiai Nevezisin joukkueessa.

Jo vuodesta 2015 asti Euroopan kovatasoisissa sarjoissa pelanneelta Hollinsilta löytyy kokemusta Belgian, Saksan sekä Unkarin pääsarjoista ja näiden lisäksi myös Ranskan Pro B-liigasta.

Edelliskaudella Memphisistä kotoisin oleva 188cm pitkä takamies edusti Unkarin pääsarjan Egis Kormend’n joukkuetta, jonka riveissä Hollins pääsi pelaamaan myös 13 ottelua FIBA Europe Cupissa. Näissä otteluissa urheilullisena pelaajana tunnettu Hollins kirjautti tehot 13,5 pistettä, 3 syöttöä ja 3,9 levypalloa 28,5 minuutissa ottelua kohden.

– Etsimme joukkueeseemme vahvistusta ja Andre Hollins oli Liettuassa vapaana. Andre on pelannut Euroopassa useamman kauden ja pelannut mm. FIBA Europe Cupia viime kaudella. Hollins tuo meille korintekovoimaa ja kokemusta. Etuna on myös se, että Juwan Staten tuntee pelaajan ennestään. Juwanilta saamamme palaute oli kokonaisuudessaan positiivista, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kommentoi syntynyttä sopimusta seuran tiedotteessa.

Samalla Seagulls ja Andre Spight ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa. Spight ei jatka enää joukkueen vahvuudessa.

Syntyneen sopimuksen myötä joukkueen kokoonpano on seuraava:

Wayne Blackshear (USA), Christopher Ortiz (USA/Puerto Rico), Andre Hollins(USA), Juwan Staten (USA), Tyler Thornton (USA), Timo Heinonen, Tuukka Kotti, Alex Vaenerberg, Ricky Waxlax, Jesper Granlund, Sakari Laakso, Erik Waxlax ja Daniel Lindner.

Helsinki Seagulls kohtaa seuraavaksi hallitsevan Korisliiga-mestarin Kauhajoen Karhu Basketin sunnuntaina 18.11. kotihallissaan Töölön Kisahallissa klo 17:00.