Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa Remu Raitanen ja San Francisco, Andre Gustavson ja Richmond sekä Olivier Nkamhoua jatkavat voittamattomina kauden ensimmäisen kuukauden kalkkiviivoilla.

Remu Raitasen edustamalle San Franciscolle ei näytä löytyvät pysäyttäjää, kun Dons jatkaa kuuden ottelun jälkeen edelleen voittamattomana. Viikonloppuna San Franciscon käsittelyssä kaatui Sam Houston State loppunumeroin 81-90 (32-49).

Raitanen oli hyvässä vireessä jo toisen pelin putkeen, kun suomalainen säkitti 12 pistettä, repi neljä levypalloa ja torjui vastustajan heiton kerran pelaamassaan 19 minuutissa.

Myös Andre Gustavson ja Richmond pysyvät tappiottomana, kun Spiders haki voiton sekä perjantaina että maanantaina. Perjantain ottelussa McNeese Statea vastaan Richmond seilasi selkeään 57-87 (27-42) -voittoon.

Gustavson pelasi penkiltä 17 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi riistoa.

Maanantaina Richmond johti 33 minuuttia ja nousi lopulta myöhäisellä toisen puoliajan juoksulla Wisconsinin ohitse 52-62 (29-31) -voittoon Legends Classic -turnauksessa edeten finaaliin, jossa vastaan tulee Auburn. Gustavson pelasi ottelussa 14 minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan.

Nkamhoua ja Tennessee venytti kotivoittoputkeaan, Jantunen isoilla minuuteilla

Olivier Nkamhoua ja Tennessee venytti kotivoittoputkensa kolmeenkymmeneen ja jatkaa viiden pelin jälkeen voittamattomana NCAA:ssa. Vols selätti maanantaina Chattanoogan 46-58 (18-28). Nkamhoua pelasi ottelussa 15 minuuttia upottaen viisi pistettä ja noukkien kolme levypalloa.

Mikael Jantunen ja Utah viimeistelivät viikonloppuna Myrtle Beach -kutsuturnaksen. Perjantain ottelussaan Utah voitti Ohion 66-80 (34-44). Jantunen pelasi ottelussa kuudentena miehenä 27 minuuttia, joiden aikana hän kirjautti itselleen kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön.

Viidennestä sijasta kilpaillut Utah taipui kuitenkin kutsuturnauksen viidennessä pelissä Tulanelle 65-61 (32-31). Tällä kertaa Jantunen pelasi 29 minuuttia, joiden aikana syntyi 10 pistettä, neljä levypalloa ja yksi torjunta.

Jaakkola 18 pistettä, Valtonen viisikossa

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly pelasi viikonlopun aikana kaksi ottelua, joista Mustangs hävisi molemmat. Perjantaina Cal Poly taipui Creightonille 70-86 (38-51). Jaakkola pelasi aloitusviisikossa 16 minuuttia keräten viisi pistettä ja viisi levypalloa.

Sunnuntaina Cal Poly taas hävisi Iowalle selkeästi 59-85 (25-35). Tällä kertaa Jaakkola pelasi hurjat 34 minuuttia, joiden aikana hän nosteli kymmenellä heitolla 18 pistettä, kahmi kaksi levypalloa ja torjui vastustajan heiton kerran.

Elias Valtonen nähtiin kahdesti aloitusviisikossa viikonloppuna, kun Arizona State haki voiton lauantaina ja hävisi sunnuntaina. Lauantain ottelussa Arizona State tulitti 49 pistettä toiseen puoliaikaan ja joukkueen käsittelyssä kaatui St. John’s numeroin 80-67 (31-40).

Valtonen oli vauhdissa pelaten 28 minuuttia ja säkittäen 10 pistettä, joiden lisäksi suomalainen keräsi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston.

Sunnuntaina Arizona State hävisi hallitsevalle NCAA:n mestarille Virginialle 45-48 (21-26). Valtonen oli jälleen viisikossa, mutta jäi pisteittä pelaamassaan 25 minuutissa. Valtosen käsiin tarttui kaksi levypalloa.

Ville Tahvanainen ja Bradley voitti perjantaina, mutta hävisi maanantaina. Perjantaiottelussa Bradley nappasi 61-70 (27-37) -voiton Radfordista, kun Tahvanainen jäi pisteittä seitsemässä peliminuutissa.

Maanantaina Bradley hävisi Northwesternille 78-51 (38-21). Tahvanainen sai peliaikaa 13 minuuttia heittäen kaksi pistettä, hakien yhden levypallon ja tarjoillen kaksi syöttöä.