Isabella Kaukopaasi on pelannut viime vuodet Suomessa lähinnä divaritasolla ja viime kaudella Pyrinnön kasvatti pelasi 2. divisioonassa Kataja Basketissa. Täksi kaudeksi hän otti ison askeleen urallaan siirryttyään ensimmäistä kertaa ulkomaan kentille.

– Aivan uskomaton kokemus. Minulla on ollut pienestä pitäen toiveena pelata ulkomailla. Kiitos valmentajille Suomessa, että jaksoivat valmentaa minua ja lopulta pääsin ulkomaille. Iso kiitos kuuluu myös perheelle ja ystäville, jotka jaksoivat uskoa, Kaukopaasi hehkuttaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Kaukopaasi pelasi Visbyn joukkueessa, jolle kausi oli kokonaisuudessaan tahmea. Visby voitti kauden aikana vain kaksi ottelua ollen jaetulla viimeisellä sijalla kauden loputtua.

– Oli vaikea kausi. Meillä vaihtui valmentaja ja pelaajia kesken kauden. Muilla joukkueilla oli paljon ruotsalaispelaajia, jotka ovat pelanneet tällä tasolla kauan, mutta meillä vain neljä ruotsalaista, joilla oli kokemusta tältä tasolta. Muut pelaajamme olivat sitten amerikkalaisia tai EU-pelaajia. Meillä oli yksinkertaisia pelikuvioita ja kaikki vastustajat tiesivät miten meitä vastaan pelata. Kun valmentajamme vaihtui, niin kakkosvalmentajamme nousi päävalmentajaksi, mutta samat kuviot säilyivät.

Kaukopaasilla oli myös vaikeutensa, sillä tuskaili pienten loukkaantumisten kanssa kauden aikana.

– Minulla oli ranteessa pieni hiusmurtuma neljän pelin jälkeen ja olin pari kuukautta sivussa. Edelleenkin olen vähän 50/50, sillä kyynärpäässäni on luun palanen. En siis periaatteessa päässyt pelaamaan 100 prosenttisesti ja terveenä, Kaukopaasi miettii.

Kaukopaasin mukaan suurempia sopeutumisvaikeuksia Basketliganin tempoon ei ollut.

– Pari ensimmäistä peliä meni oppiessa, mutta kun pääsi rytmiin ja valmentaja kertoi mitä halusi minulta, niin totuin hyvin peliin.

Kaukopaasi kerrytti pelikokemusta keskimäärin 15 minuutin ottelukohtaisella peliajalla ja tehotilastoihin merkittiin keskimäärin 4,2 pistettä, 1,9 levypalloa ja 1,1 syöttöä. Puolustuspään erikoispelaajana tunnettu Kaukopaasi oli erityisen tyytyväinen omaan puolustustyöskentelyynsä.

– Onhan tämä kovempi liiga kuin Suomen divarit. Sai pelata hyviä amerikkalaispelaajia vastaan ja se oli suuri toiveeni, että pääsisi pelaamaan hyviä vastustajia vastaan. Mielestäni pelasin ja puolustin vastustajan avainpelaajia vastaan erittäin hyvin.

Koripallokentän ulkopuolella Kaukopaasi pääsi näyttämään taitojaan myös näyttelemisen saralla, kun hän oli mukana Suomessakin nähtävän Maria Wern -rikossarjan kuvauksissa.

– Kuvattiin Maria Wern -sarjaa ja joukkueestamme pyydettiin kahta henkilöä mukaan. Saimme siinä vähän leffakokemusta ja sen pitäisi tulla kesän alussa ulos, Kaukopaasi vinkkaa.

Ensimmäisen ulkomailla vietetyn kauden jälkeen Kaukopaasi haluaa jatkaa uraansa ulkomailla, jahka tilanne maailmalla selkiytyy.

– Nyt kun kausi on ohi, niin jäin vielä Visbyhyn ja viihdyn täällä hyvin. Tulevaisuudessa mietin, että jäänkö Ruotsiin pelaamaan tai muualle Eurooppaan. Selvää on, että haluan jatkaa vielä ulkomailla.

Isabella Kaukopaasin tilastot