Susiladies-pelurilla hankala debyyttikausi ulkomailla – ”Olihan se aikamoista touhua”

© Kuva: fiba.com

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden.

Lehtorannan joukkueen kausi meni pahasti mönkään, kun se sijoittui sarjassa viimeiseksi. Giants hävisi viimeiset 16 otteluaan ja seura ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua, ettei se tule jatkamaan pääsarjassa, vaikka paikka säilyisikin pelaamalla.

– Tuloksellisesti ja muutenkin oli aika vaikea kausi. Seuran ympärillä oli paljon ylimääräistä hässäkkää ja seura päätti luopua liigapaikasta. Myös valmentaja sai potkut kesken kauden. Olihan se aikamoista touhua, Lehtoranta toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Lehtoranta myöntää, että asetelma oli henkisesti haasteellinen, kun seura ilmoitti sen putoavan vapaaehtoisesti kauden päätteeksi.

– Onhan se vaikeaa, kun pelaajille ilmoitetaan kesken kauden, ettemme jatka enää ensi kaudella pääsarjassa. Siinä katoaa samalla se tavoite kaudelle.

Lehtoranta pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului läpi kauden Giantsin avainpelaajiin. Vastuuta tuli reilusti ja hän kirjautti kauden keskiarvoikseen 9,1 pistettä, 4,2 levypalloa, 2,2 syöttöä ja 1,4 riistoa.

– Omalta kohdaltani kausi oli aika kaksijakoinen. Oli vähän vaikeampiakin hetkiä. Loukkaannuin maajoukkueleirillä ja kun palasin takaisin, niin peli oli aika rämpimistä. Viimeisissä peleissä alkoi tuntua taas hyvältä ja omalta, mutta sitten kausi jo lopetettiin.

– En odottanutkaan kaudesta tulevan helppoa, mutta nyt oli kyllä kaikenlaista. Oppia tuli kuitenkin taas lisää ja kyllä siitä jotain jäi käteenkin, Lehtoranta kertaa.

Pelillisesti Lehtoranta uskoo kehittyneensä kauden aikana.

– Etenkin hyökkäyksessä pallollisessa ja staattisessa tilanteessa kehityin. Myös yksi vastaan yksi -pelaamisessa tapahtui kehitystä, kun se kuului pelitapaamme. Ne eivät olleet aiemmin vahvimpia puoliani.

Lehtoranta toivoo pystyvänsä jatkamaan ulkomailla, kunhan tilanne selkiytyy.

– Toivottavasti ensi kausi pääsisi alkamaan ajallaan ja seurat pysyisivät pystyssä. Tarkoitus on jatkaa ehdottomasti ulkomailla. Toivottavasti pääsisi vähän kilpailullisempaan ja ammattimaisempaan joukkueeseen, että pääsisi taas kehittymään.

Lähde: Koripalloliiton tiedote