Anissa Poundsin, 27, kauteen mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

Pounds urakoi Saksassa ja Belgiassa

Pounds aloitti toisen kautensa ulkomailla Saksassa 2. Bundesliigan Bergische Löwenin joukkueessa. Pelikentällä peli kulki ja vastuuta tuli, mutta kentän ulkopuolella oli omat vaikeutensa, joka kulminoitui vahvasti päävalmentajaan. Tilanne äityi niin pahaksi, että Pounds jätti parin muun ohella joukkueen loppuvuodesta.

– Henkilökohtaisesti kausi oli vaikea. Aika Saksassa oli ihan kauheaa ja lähdettyäni sieltä mietin, että pelaanko enää keväällä missään vai jätänkö sen väliin. Sitten Belgiasta tuli tarjous ja se oli kaikkinensa hyvä kokemus. Se palautti taas mieleen miksi rakastan pelata koripalloa ja se oli ikään kuin paluu normaaliin, Pounds kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Jos pelikentän ulkopuolella Poundsilla oli omat vaiheensa, niin myös kentällä rooli vaihtui seurasiirron myötä.

– Saksassa oli aika erilainen rooli. Meillä oli yksi amerikkalaispelaaja, joka oli ikään kuin se joukkueen tähti, jolle pelattiin paljon pelejä ja minä olin siinä hänen siivellä. Belgiassa minulla oli sitten jo ihan kunnollinen rooli ja siellä tein vähän kaikkea.

Ajastaan Belgiassa Pounds nautti, vaikka joukkueella oli tuloksellisesti vaikeaa. Pepinster sijoittui sarjassa toiseksi viimeiseksi säilyttäen paikkansa pääsarjassa myös ensi kaudella.

– Siellä treenattiin kaksi kertaa päivässä, olosuhteet olivat kunnossa ja ihan eri meininki kuin Saksassa.

Oppia ja kokemusta kertyi etenkin henkisellä puolella.

– Opin ainakin sen, ettei kaikkea tarvitse kestää. Voi ihan hyvin lähteä, jos ei viihdy tai ole kivaa. Olen persoonana sellainen, että yritän loppuun saakka, mutta jos se ei ole mielenterveydelle hyväksi, niin on ihan ok sanoa ei.

Kulunut kausi oli Poundsille toinen ulkomailla ja tavoitteet on jatkaa kansainvälisillä kentillä myös jatkossa.

– Vielä haluaisin jatkaa ulkomailla ja päästä urallani eteenpäin. Pepinster haluaisi pitää minut myös ensi kaudella, mutta katsotaan nyt mikä on uran kannalta paras vaihtoehto, Pounds valottaa.