Korisliigan Salon Vilpas on solminut pelaajasopimuksen 23-vuotiaan LaDarien Griffinin kanssa.

Korin läheisyydessä viihtyvä parimetrinen Griffin aloittaa nyt toisen ammattilaiskautensa, sillä hän pelasi viime kauden Ruotsin pääsarjan Norrköpingissä. Griffin on Vilppaan kolmas ulkomaalaisvahvistus tulevalle kaudelle, sillä seuralla on jo sopimukset Jeremiah Woodin (200) ja Myles Stephensin (196) kanssa.

Floridan Jacksonvillestä kotoisin olevan Griffinin pää heiluu noin parissa metrissä ja pomppua löytyy kiitettävästi. Lisäksi puuttuvat sentit mies korvaa muhkealla 220 sentin sylivälillä.

– Melkoisen pitkä ja työntäyteinen ison pelaajan etsintä saatiin onnellisesti maaliin ja LaDarien valikoitui Vilppaan toiseksi isoksi jenkkivahvistukseksi erittäin positiivisten suositusten kautta. Meillä oli haussa urheilullinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kentällä samaan aikaan Jeremiah Woodin, Juho Nenosen ja Riku Laineen kanssa. Griffin tulee auttamaan meitä sekä vitos- että nelospaikalla. Puhuttuani pelaajan ja muutaman Ruotsin liigavalmentajan kanssa he saivat minut vakuuttuneeksi, että LaDarien on erittäin motivoitunut ja haluaa ottaa kehitysaskelia juuri Vilppaan paidassa, kommentoi päävalmentaja Sami Toiviainen uutta vahvistustaan salolaisjoukkueen tiedotteessa.

Griffin pelasi täydet neljä kautta St. Bonaventuren yliopistossa ja tilastoi seniorikaudellaan tehot 10.7 pistettä ja 6.2 levypalloa ottelua kohti. Valmistumisen jälkeen hän siirtyi Pohjois-Eurooppaan ja ehti pelata Ruotsin kolminkertaisen mestarin Norrköping Dolphinsin riveissä 33 ottelun verran ennen kuin korinavirus keskeytti länsinaapurin sarjatoiminnan. Basketliganissa Griffin heitti 13.2 pistettä per peli, haki 9.2 levypalloa ja kolmosetkin upposivat mukavalla 36.6% tarkkuudella.

Griffinistä tulee tässä vaiheessa kesää toinen amerikkalaispelaaja, joka siirtyy ensi kauden Korisliigaan Ruotsista. Seagulls teki jo aiemmin sopimuksen Jämtlandissa pelanneen Wayne Martinin kanssa.

Ulkomaalaisosastolla Vilppaalla on jäljellä yksi paikka täytettäväksi ja sille tontille seura hakee takapelaajaa. Onko kyseessä pelintekijä vai heittävä takamies, se ratkeaa vasta kun Teemu Rannikko on tehnyt lopullisen päätöksensä uran jatkumisesta.

Vilppaan sopimustilanne: päävalmentaja Sami Toiviainen, valmentajat Jere Anttila ja Ville Salmi. Pelaajasopimukset: Myles Stephens, Mikko Koivisto, Taneli Lindström, Juho Nenonen, Aatu Kivimäki, Tuukka Juntunen, Elias Eerikinharju, Leevi-Matias Taimela, Riku Laine, Jeremiah Wood ja LaDarien Griffin.