Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin.

24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa ansaiten 18.3 pistettä, 5.5 levypalloa, 7.1 syöttöä ja 2.6 riistoa ottelua kohden. Upeasti sujuneen kauden päätteeksi hänet kruunattiin koko liigan parhaaksi pelaajaksi sekä parhaaksi puolustuspelaajaksi.

McCullum on valmiina alkavaan kauteen.

– Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta liittyä Seagullsin kokoonpanoon! Olen kuullut paljon hyvää Helsingistä, Seagullsin organisaatiosta sekä pelaajista. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan kauden uusien joukkuekavereiden kanssa ja tarjoamaan kunnon show’n faneille. Go Seagulls, McCullum toteaa Seagullsin tiedotteessa.

Illinoisin Elginistä kotoisin olevan 185-senttisen McCullumin ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu räjähtävä nopeus, jonka avulla hän tuo taattua uhkaa vastustajan korille nopeissa hyökkäyksissä. Hänen nopeutensa on suuressa roolissa myös kentän puolustuspäässä, jossa hänestä on erittäin vaikea ajaa ohitse. Viime kauden 2.6 riistoa ottelua kohden kertovat hyvin myös miehen loistavasta pelinlukutaidosta hakeutua syötönkatkoihin sekä periksiantamattomasta asenteesta.

– Etsimme pelintekijän paikalle pelaajaa, jolta löytyy nopeutta, räjähtävyyttä, monipuolista korintekouhkaa sekä etujen monistamiseen tarvittavaa syöttötaitoa. Löysimme näihin ominaisuuksiin nähden todella hyvän pelaajan McCullumista. Hänen valintansa useana vuonna puolustusviisikkoihin ja jopa vuoden puolustuspelaajaksi niin yliopistossa kuin Saksan ProA:ssa kertovat myös hyviä asioita hänen aktiivisuudestaan, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso toteaa.

Helsinki Seagullsin kolmannen ulkomaalaiskiinnityksen myötä joukkueen kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Max Besselink, Mambi Diawara (CAN-ML), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Wayne Martin (USA), Kendale McCullum (USA), Samuli Mäkelä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax