Tampereen Pyrintö on tehnyt tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 194-senttisen Marcus Lewisin kanssa. 28-vuotias Lewis saapuu Tampereelle Kanadasta, jossa hän on viettänyt koko ammattilaisuransa.

Lewis aloitti yliopistouransa Parkland Collegessa, mutta viimeiset kaksi vuotta mies vietti Eastern Kentuckyn yliopistossa. Viimeisellä kaudellaan Lewis teki 34 ottelussa keskimäärin 9,8 pistettä ja nappasi 2 levypalloa lähes 27 minuutissa. Atleettinen Lewis voitti college-urallaan vuonna 2014 sarjan donkkikuninkuuden.

Yliopistouran jälkeen Lewis siirtyi Kanadan NBL-liigaan, jossa hän on viihtynyt jo viisi kautta. Viimeiset kaksi kautta mies pelasi Moncton Magicin riveissä. Viime kaudella Lewis pelasi 22 ottelua, joista 20 aloitusviisikossa. Reilussa 32 minuutissa mies kokosi tehot 12,8 pistettä, 4,5 levypalloa, 2,8 syöttöä ja 1,6 riistoa ottelua kohden. Moncton oli NBL-liigassa koronakeskeytyksen aikaan ykkösenä.

– Marcus on voimakas ja atleettinen pelaaja, joka pystyy tehokkaasti puolustamaan monenlaisia pelaajia ja sopii siten hyvin konseptiimme. Urheilullisuus pistää silmään myös hyökkäyspelissä; vahvat ajot ja leikkaukset korille älykkäillä syötöillä ryyditettynä ovat Marcusta omimmillaan, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen kuvailee tuoretta hankintaa Pyrinnön sivuilla.

28-vuotias Lewis tulee urallaan ensimmäistä kertaa Eurooppaan, mutta Sopasta ensikosketus eurokorikseen ei epäilytä.

– Vaikka Marcus tuleekin nyt ensimmäistä kertaa Eurooppaan pelaamaan, on hän 28-vuotiaana jo kokenut pelaaja. Uskon kokemuksen näkyvän hänen pelissään kypsyytenä ja hyvinä valintoina.

Pyrinnöllä on sopimukset tulevalle kaudelle Osku Heinosen, Lassi Kilpisen, Justus Kilpisen, Panu Peltokankaan, Shawn Hopkinsin, David Gonzalvezin ja Valtteri Leppäsen kanssa. Lisää sopimusuutisia on tulossa vielä tällä viikolla.