Joensuulainen Kataja Basket täydentää Korisliiga-joukkueensa kokoonpanoa kahdella pelaajalla. 22-vuotias ja 198-senttinen Dantez Walton vietti kaudet 2016-20 yhdysvaltalaisessa Northern Kentuckyn yliopistossa ja aloittaa ammattilaisuransa tänä syksynä. Samanikäisellä Semi Saarella on mittaa 190 senttiä ja hän siirtyy Joensuuhun I Divisioona A:sta, jossa edusti viime kaudella järvenpääläistä Raiders Basketia.

Walton on kotoisin Ohiosta, jossa hän johdatti koulujoukkueensa Lima Central Catholic High School Thunderbirdsin kahteen osavaltion mestaruuteen ennen siirtymistään yliopistomaailmaan.

Northern Kentuckyssa viettämänsä neljän lukuvuoden aikana hänet huomattiin paitsi pelikentällä myös pulpetin takana mitä taustoittavat päätöskautensa (2019-20) kovat tilastot 16,1 pistettä ja 7,3 levypalloa sekä konferenssinsa (Horizon League) myöntämä arvonimi Winter Scholar-Athlete of the Season.

Hieno saavutus kaudella 2019-20 oli myös yltäminen ainoana NCAA:n ykkösdivisioonapelaajana kahteen ”tuplatuplaan” siten, että pistemäärä ko. otteluissa oli vähintään 30. Hän teki konferenssihistoriaa myös tultuaan nimetyksi Viikon pelaajaksi kolme kertaa peräjälkeen – edellinen vastaava saavutus oli lähes 30 vuotta vanha.

Walton ja joukkueensa ”the Norse” voittivat peräti viisi konferenssimestaruutta: kolme lopputurnaus- ja kaksi runkosarjatitteliä. NCAA-lopputurnaukseen he ylsivät kolmesti ja NIT-turnaukseen kerran.

Päävalmentaja Petri Virtanen kertoo, että Waltonin kanssa käydyt pitkät keskustelut ovat osoittaneet, että kyseessä on paitsi valveutunut myös alkavaan ammattilaisuraansa hyvin valmistautunut pelaaja.

– Dantez on ollut tähän mennessä todella positiivinen tuttavuus. Hän on oikealla tavalla kiinnostunut kaikesta mitä liittyy tulevaan kauteen ja koko ajan valmis oppimaan uutta, Virtanen kehuu Katajan sivuilla.

– Pelaajatyyppinä hänen tyylinsä kohtaa meidän kanssamme. Kyseessä on monipuolinen korintekijä, joka pystyy laittamaan palloa lattiaan ja joka on erittäin hyvä myös levypalloissa.