HBA-Märskyä alkaneella kaudella edustava Saga Ukkonen, 19, on sitoutunut aloittamaan yliopistouransa Texas Techin yliopistossa kaudella 2021/22.

Ukkonen aloitti viime viikolla neljännen kautensa naisten Korisliigassa ja HBA-Märskyssä heittäen 22 pistettä märskyläisten rökälevoitossa Catzia vastaan. Yliopistopaikan myötä Ukkosen pitkäaikainen haave toteutui.

– Tavoitteena on ollut jo pitkään päästä lukion jälkeen pelaamaan yliopistoon jenkkeihin, joten kyllä, tätä voi kutsua unelmien täyttymykseksi, Ukkonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Texas Techillä on loistokas historia, jonka kulta-ajat menevät ’90-luvun puolelle, jolloin Lady Raiders voitti NCAA:n lopputurnauksen mestaruuden. Kokonaisuudessaan yliopistolle on kertynyt NCAA:n lopputurnausedustuksia 20 kappaletta, joista viimeisin vuodelta 2013.

– Texas Tech vaikutti heti alusta asti todella hyvältä vaihtoehdolta ja jokaisen puhelun aikana, sekä jälkeen, valmentajien kanssa fiilis oli todella hyvä. Staffi on todella mukava ja kaikki, mitä he kertoivat toiminnastaan ja ohjelmastaan, kuulosti minulle siltä, että se voisi olla hyvä paikka minulla jatkaa kehittymistä ja korisuraani, Ukkonen aloittaa.

– Myös se, että koulu pelaa todella hyvää konferenssia ja valmennuksella on selkeä tavoite asetettuna tuleville kausille, sai minut innostumaan tästä koulusta.

Texas Techin uuden nousun pääarkkitehdiksi on palkattu mestaruusvuonna joukkueessa pelannut Krista Gerlich, joka viimeiset seitsemän kautta valmentanut UT Arlingtonia NCAA:n ykköstasolla.

– On todella hienoa, että saan tulla Gerlichin valmennettavaksi, koska hän on itse saanut kokea kaiken, mihin me tulemme pyrkimään joukkueen kanssa eli olemaan paras jengi konferenssissa.

kkonen on Wartti Basket -kasvatti, joka on ehtinyt pelata mittavan uran Suomen nuorisomaajoukkueissa. Kokonaisuudessaan nuorisomaajoukkuepelejä on kertynyt 67 kappaletta. Vuonna 2017 Ukkonen kutsuttiin NBA:n Basketball Without Borders (BWB) -leirille, jossa hän ylsi tähdistöotteluun saakka.