Susiladies-pelurilla hyvä avauskausi ammattilaisena – ”Positiivinen kokemus”

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

Sparksin kausi päättyi harmittavasti luovutusvoittoon, kun joukkueessa todettiin koronatartunta alle 48 tuntia ennen ottelun alkua. Ruotsin liigan sääntöjen mukaan vastustaja tuomittiin voittajaksi 20-0.

– Meille tuli tekstarilla ilmoitus, ettei peliä pelata. Nyt kävi näin. Sääli, ettemme saaneet päättää kautta yhdessä joukkueen kanssa, Karsten miettii Koripalloliiton sivuilla.

Sparks sijoittui sarjassa lopulta kymmenenneksi kuuden voiton ja 16 tappion saldolla. Joukkueen otteista puuttui tarvittavaa tasaisuutta pudotuspelipaikan saavuttamiseksi.

– Tavoite oli päästä pudotuspeleihin, joten siinä mielessä kausi oli pettymys. Hetkittäin pelasimme tosi hyvin yhteen ja sitten välillä tuli huonoja hetkiä, joista vastustaja rankaisi. Meillä oli muutama hyvä putki, mutta sitten taas tuli tappioita, Karsten analysoi joukkueen kautta.

Karsten kausi henkilökohtaisesti heijasteli myös Sparksin kautta. Karsten sai peliaikaa keskimäärin noin 12,5 minuuttia ottelua kohden tilastoiden keskiarvoikseen 2,4 pistettä, 1,8 levypalloa ja 0,7 syöttöä.

– Pitää löytää sellainen tasaisuus ja varmuus omaan heittoon. Jos tuli sellainen peli, ettei heitto uponnut, niin piti miettiä että mitä muuta voin tuoda joukkueelle. Silloin panostin esimerkiksi enemmän puolustuspelaamiseen, Karsten kertaa otteitaan.

Ennen siirtymistään Ruotsiin Karsten pelasi neljä vuotta USA:ssa Hofran yliopistossa ja ensimmäinen ammattilaiskausi sujui kaikin puolin hyvin.

– Kausi oli positiivinen kokemus ja olen siitä tosi kiitollinen. Vaikka korona oli, niin pystyimme pelaamaan sarjan läpi. Peleissä ei tietenkään ollut yleisöä ja se oli sääli, sillä se vei tunnelmasta paljon pois.

Karstenin tulevaisuuden suunnitelmissa on jatkaa vielä ulkomailla, mutta osoite on vielä epäselvä.

– Vielä en osaa sanoa missä ura jatkuu, mutta tavoitteena olisi jatkaa ulkomailla.

Sandra Karstenin kauden tilastot

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.