Sara Rokkanen ehti pelata ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan kolmessa eri joukkueessa ja kahdessa maassa.

Rokkanen aloitti kautensa Marianne Kalinin joukkuekaverina Espanjan pääsarjassa pelaavassa Bembibressä, mutta jäi vähälle vastuulle ja siirtyi alkuvuodesta Ruotsiin Ville Tuomisen valmentamaan Helsingborgiin. Pesti Skånessa kesti kolmen ottelun verran ennen kuin hän palasi Espanjaan – tällä kertaa Liga Femenina 2:ssa pelanneen Andratxin joukkueeseen.

– Vaikka kuinka kovaa treenasi ja veti harjoituksissa hyvin, niin mahdollisuutta ei Bembibressä tullut. Sitten sitä lähdettiin hakemaan muualta. Ruotsissa sain taas vastuuta ja sen jälkeen sain uuden työhaasteen Espanjasta ja lähdin sinne, ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelannut Rokkanen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Ruotsissa Rokkanen sai isosti vastuuta ja kaipaamaansa pelituntumaa.

– Se oli tosi hyvä keikka. Sain tatsia takaisin vastuun kautta ja uusia mahdollisuuksia.

Andratxissa Rokkasella riitti niin ikään vastuuta. Peliaikaa tuli keskimäärin päälle 33 minuuttia ja hän kiitti vastuusta 11,8 pisteen, 7,1 levypallon, 2,6 syötön ja 1,5 riiston tilastoilla.

– Siellä sain vastuunkantoa, peliminuutteja ja johtajan roolin. Tykkäsin pelata siellä. Pystyin itse vaikuttamaan treeneissä siihen miten pelaan.

– Alkukauteni oli rikkinäinen, kun en päässyt hirveästi pelaamaan. Henkilökohtaisesti oli tärkeä, että sain ehjän loppukauden.

Värikkään ja vaiherikkaan kauden jälkeen Rokkanen hengähtää hetken ennen kuin alkaa miettiä uran jatkovaihtoehtoja.

– Nyt ensin pari viikkoa omaa aikaa ja sitten Suomeen katsomaan finaaleja ja kannustamaan kavereita. Sitten täytyy varmaan alkaa treenaamaan taas. Ulkomailla pelataan niin kauan kuin pää ja jalat kestävät.

Sara Rokkasen kauden tilastot Bembibressä
Sara Rokkasen kauden tilastot Helsingborgissa
Sara Rokkasen kauden tilastot Andratxissa