Korihait nosti kaksi kasvattiaan liigarinkiin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt 1+1-vuotiset sopimukset seuran omien juniorien Akseli Arvosen ja Mio Hyvösen kanssa. Uusikaupunkilaisjoukkueella on tällä hetkellä sopimukset yhdeksän pelaajan kanssa, joista viisi on seuran omia kasvatteja.

17-vuotias Arvonen pelasi viime kaudella Korihaiden kakkosjoukkueessa läntistä II-divisioonaa sekä Turussa poikien 17-vuotiaiden SM-sarjaa. Korihaiden kakkosjoukkueessa ensimmäistä kertaa miesten tasolla pelannut Akseli kirjautti parhaimmillaan 15 pistettä yhdessä ottelussa. Turussa hän merkkautti joukkueen kolmanneksi parhaimmat keskiarvot pisteissä (8.6), tehokkuudessa (10.4) ja peliminuuteissa (26:10) ollen avauskokoonpanossa kaikissa otteluissa.

Kaudella 2019-20 Arvonen pelasi Korihaiden paidassa 16-vuotiaiden pokien valtakunnallista I-divisioonaa tehden keskiarvoiksi 15.5 pistettä ja 7,4 levypalloa tehokkuuden ollessa 17.8.

Samaa ikäluokkaa Aamos Nikulan ja Tommi Lehtosen kanssa edustava Hyvönen oli Arvosen tavoin jo keväällä edustusjoukkueen harjoituksissa. Valtakunnallisella tasolla Hyvönen on Korihaiden juniorijoukkueissa pelannut 16-vuotiaiden poikien I-divisioonaa kausina 2017-19.

Kaksi edellistä kautta Hyvönen on pelannut Rauma Basketin joukkueessa. Kaudella 2019-20 hän teki valtakunnallisessa 17-vuotiaiden I-divisioonassa 13 ottelussa keskimäärin 14,2 pistettä, 5,8 levypalloa ja 3,2 syöttöä.

– Akseli ja Mio ovat motivoituneita harjoittelijoita. Pojat olivat jo keväällä harjoituksissa, ja nyt seuraava askel on vakiinnuttaa paikka ringissä, kertoo Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula seuran sivuilla.

– He ovat meille tärkeitä pelaajia harjoituksissa, vaikka eivät vielä pelaavaan kokoonpanoon yltäisikään. Sekin aika toivottavasti jossain vaiheessa tulee, Nikula pohtii.

Edustusjoukkueen kokoonpanossa on tällä hetkellä viisi Korihaiden omaa kasvattia. Nikula näkee omien kasvattien tärkeyden laaja-alaisena.

– Onhan tällä iso merkitys, kun saamme nostettua omia kasvatteja edustusjoukkueeseen. Seuran nuorille junioreille liigajoukkueen kasvatit voisivat toimia eräänlaisena tavoitteena, että heilläkin on mahdollisuus päästä jonakin päivänä edustusjoukkueeseen, Nikula toteaa.

– Viisi omaa kasvattia edustusjoukkueessa on tärkeä juttu niin seuralle, faneille kuin tukijoille, Nikula päättää.

Korihaiden sopimustilanne 2.6.2021: Bojan Sarcevic (3v.), Aamos Nikula (2v.), Tommi Lehtonen (2v.), Manuel Barnes (2v.), Atte Perttu (1+1v.), Sebastian Lindberg (1+1v.), Akseli Arvonen (1+1v.), Mio Hyvönen (1+1v.) ja Jaakko Lahti (1v.); Valmennus: Jarno Nikula (2v.), Teemu Turunen (2v.) ja fysioterapeutti Leena Lalla (2v.).

Lähde: Korihaiden verkkosivut


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä