Naisten Korisliigan sarjaohjelma julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 1. lokakuuta, kun HBA-Märsky emännöi Urhea-hallissa Espoo Basket Teamia. Loputkin joukkueet pääsevät vauhtiin lauantaina 2. lokakuuta, kun sarjassa pelataan neljä ottelua: Tapiolan Honka – Catz Lappeenranta, Vimpelin Veto – Kouvottaret, Peli-Karhut – Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö – Forssan Alku.

Runkosarja pelataan kymmenen (10) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 18 ottelua. Runkosarjan sijoille 1-5 sijoittuneet selviävät ylempään jatkosarjaan ja sijoille 6-10 sijoittuneet alempaan jatkosarjaan.

Ylempi jatkosarja pelataan viiden (5) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 8 ottelua. Ylemmän loppusarjan sarjataulukkoon lasketaan mukaan runkosarjan kaikkien otteluiden tulokset. Alempi jatkosarja pelataan viiden (5) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 8 ottelua. Alemman jatkosarjan sarjataulukkoon lasketaan mukaan runkosarjan kaikkien otteluiden tulokset.

Alemman jatkosarjan sijoille 1-3 sijoittuneet selviävät puolivälieriin. Alemman jatkosarjan viimeiseksi (5.) sijoittunut joukkue putoaa naisten I divisioonaan kilpailuvuodeksi 2022-23.

– Tammikuun 22. on merkittävä päivämäärä tulevalla kaudella. Joukkueet pelaavat silloin täyden kierroksen, jonka jälkeen joukkueet jatkavat ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Toisin sanoen joukkueet voivat varmistaa pudotuspelipaikan jo hyvissä ajoin selviämällä ylempään jatkosarjaan. Tulemme näkemään runkosarjan loppua kohti todella ison panoksen pelejä sarjasijoitusten ja pudotuspelipaikkojen suhteen, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm avaa liiton sivuilla.

Kahdeksan joukkueen pudotuspelien formaatti muuttuu tulevaksi kaudeksi. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä, välierät ja finaalit paras viidestä. Pudotuspeleissä siirrytään ns. kaaviomalliin, jossa runkosarjan 1. ja 8. sekä 4. ja 5. ovat samalla puolella kaaviota kun taas toisella puolella kaaviota ovat 2. ja 7. sekä 3. ja 6. Pudotuspeleissä kotietu on aina paremmin jatkosarjan jälkeen sijoittuneella joukkueella.

– Kaaviomalli mahdollistaa nyt sen, että voimme myös naisten Korisliigassa pelata puolivälierät ja välierien ensimmäiset ottelut eri päivinä ja tarjota siten sarjalle maksimaalisen näkyvyyden, kun otteluita voi seurata useana eri päivänä, iloitsee Westerholm.

Naisten Korisliigan kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu+:lta automaattikameratuotannolla.

Otteluohjelma kokonaisuudessaan täällä.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004