Viime kaudella SM-pronssia Forssan Alussa juhlinut Heta Äijänen, 23, siirtyy tulevaksi kaudeksi Espanjan kakkossarjassa, LF Challengessa pelaavaan Maresmeen. Joukkueesta löytyy jo ennestään suomalaisedustusta, kun aiemmin elokuussa Sara Rokkanen teki sopimuksen Maresmen kanssa.

Äijänen tilastoi viime kaudella Alulle keskimäärin 11,5 pistettä, 4,6 levypalloa ja 1,4 syöttöä ottelua kohden. Äijäsen uusi osoite, Kataloniassa sijaitseva Maresme osallistuu ensi kaudella uudistettuun Espanjan kakkossarjaan, joka pelataan nimellä LF Challenge.

– Viime kauden jälkeen harkitsin pitkään vaihtoehtoja Suomesta sekä ulkomailta. Näistä parhaaksi valikoitui Maresme. Olen erittäin innoissani lähdössä itselle uuteen sarjaan ja ympäristöön. Sarja tulee olemaan todella kilpailullinen ja haluan auttaa joukkuetta pärjäämään mahdollisimman hyvin! On myös mahtavaa, että joukkueesta löytyy jo suomalainen joukkuekaveri, Äijänen kommentoi siirtoaan Koripalloliiton verkkosivuilla.

Ennen Forssa-kautta Äijänen pelasi kaksi kautta Saksan Bungesliigaa Donau-Riesissä. 186-senttinen Äijänen on Tampereen Pyrinnön kasvatti, joka pelasi ennen Saksaan lähtöään neljä kautta Korisliigaa Pyrinnössä, Catzissa ja Äänekosken Huimassa. Yhteensä Äijäselle on kertynyt jo 131 ottelua Suomen pääsarjassa.

Äijänen on edustanut Suomen nuorisomaajoukkueita 33 ottelun verran.