Kauhajoen Karhu on jo neljättä kertaa perättäin korisliigan finaaleissa. Joukkueen päävalmentaja Janne Koskimies tunnustaakin, että maanantaina alkavassa finaalisarjassa kohtaavat viime vuosien kaksi kovinta.

– Finaaleissa nähdään viimeisten vuosien ylivoimaisesti kovin taistelupari, joten tunnetta ei varmasti tule puuttumaan kentältä eikä katsomoista. On varmaa, että tulemme näkemään myös mielenkiintoisia vääntöjä pelaajien välillä: Rene Rougeau ja Juho Nenonen sekä Lee Skinner ja Jeremiah Wood ottavat toisistaan mittaa varmasti. Hermokontrolli tulee olemaan isossa roolissa, Koskimies kertoo koris.net -verkkosivuilla.

Koskimies painottaa, että Vilpas on ollut heille ylivoimaisesti hankalin vastustaja kuluvalla kaudella. Erityisesti yksi pelaaja on aiheuttanut Koskimiehelle ja Kauhajoelle päänvaivaa.

– Meillä on ollut suuria vaikeuksia puolustaa yhtä sarjan parhaimmista heittäjistä Mikko Koivistoa tällä kaudella. Hän on tehnyt tuhoja meitä vastaan pallottomissa skriinitilanteissa. Lisäksi heillä on nopeita pelaajia takakentällä, joka vaikeuttaa meidän prässipelaamistamme – ja jotka pystyvät rikkomaan meidän puolustusta jaloillaan aina korille asti.

Korisliigan finaalit Kauhajoen ja Vilppaan välillä alkavat maanantaina Kauhajoella.