Edelliskauden Saksan Bundesliigassa pelannut Anniina Äijänen, 26, on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren kanssa. Äijänen on jo ennestään ehtinyt pelata kolme kautta Espanjassa, joista yhden pääsarjassa.

Bembibre on jo ennestään suomalaisille tuttu joukkue, kun sitä lähivuosina ovat edustaneet Marianne Kalin ja Sara Rokkanen. Bembibre sijoittui edelliskaudella Liga Femeninassa 13. sijalle.

– Marianne Kalin, ystäväni Suomesta, on kertonut minulle hyviä asioita seurasta. Muistan heidän areenansa ja fanit, koska tunnelma peleissä oli todella hyvä, Äijänen kertoo seuran tiedotteessa.

Äijänen tilastoi viime kaudella Saarlouis Royalsin Bundesliiga-joukkueelle keskimäärin 8, pistettä ja 5,9 levypalloa ottelua kohden. Ennen Saksaa Tampereen Pyrinnön kasvatti pelasi kolme kautta Espanjassa, jossa hän edusti ensimmäisellä kaudellaan Sedisiä Espanjan pääsarjassa ja viimeiset kaksi kautta Ferrolia kakkostasolla, Liga Femenina 2:ssa.

– Hän on päässyt jo sopeutumisvaiheen ylitse ja hän tietää, mitä Espanjan pääsarja vaatii. Hän tietää, että hänellä on kannukset olla tämän tasoisen sarjan joukkueessa, Bembibren päävalmentaja Pepe Vázquez kommentoi.

Äijänen on Tampereen Pyrinnön kasvatti, joka pelasi ennen ammattilaisuraansa täydet neljä vuotta Xavierin yliopistossa. Äijänen aloitti ammattilaisuransa Espanjan pääsarjan Sedis Basquetissa, josta hän siirtyi sarjatasoa alemmaksi Ferroliin. Edelliskauden hän vietti Saksassa, Saarlouis Royalsissa.

Suomen naisten maajoukkueessa, Susiladiesissa, Äijänen on pelannut urallaan yhteensä 32 ottelua.

Lähde: Koripalloliiton tiedote