Viimeiset kolme vuotta Latvian suurseurassa VEF Riiassa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko Alexander Madsen, 27, siirtyy Kreikkaan. Kahdeksankertainen Kreikan mestari ja neljän vuoden takainen FIBA Mestareiden Liigan voittaja AEK Ateena on solminut yksivuotisen sopimuksen 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin kanssa.

– Olin alusta asti tosi innoissani, kun puhelu Ateenasta tuli. Pelasimme AEK:ia vastaan viime kaudella Mestareiden Liigassa ja mieleen palautui heti se aivan hirvittävä meteli, joka heidän kotihallissaan oli keskinäisessä ottelussa, Madsen hymyilee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Sen verran olen AEK:in menoa viime vuosina seurannut, että tiedän heidän olevan perinteikäs ja todella kova eurooppalainen seura. Loppupeleissä sopimuksen allekirjoittaminen oli helppo valinta ja valmentajan kanssa keskustelujen perusteella minulle haettu rooli kuulosti juuri sopivalta.

AEK Ateena kuuluu Kreikan liigan perinteisiin suurseuroihin. AEK on voittanut Kreikan kansallisen mestaruuden historiansa aikana kahdeksan kertaa ja Kreikan cupin viidesti – edellisen kerran niinkin tuoreeltaan kuin kaksi vuotta sitten, 2020. AEK juhli FIBA Mestareiden Liigan mestaruutta 2018 ja haki hopeaa 2020.

– Ensi kauden odotuksiin kuuluu AEK:n palauttaminen sinne, minne seura kuuluu. Viime kaudella AEK tippui Mestareiden Liigan alkulohkosta ja siitä lähdetään ehdottomasti parantamaan, viimeiset kolme kautta Latviassa pelannut Madsen tähtää.

– Tämä on juuri sopiva harppaus minulle tähän vaiheeseen uraa. Kreikan pääsarja on tunnetusti aika kova ja kaikkihan tietävät Olympiakosin, Panathinaikoksen ja Aris Thessalonikin kaltaiset nimet. Odotan innolla tulevaa kautta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote