Kataja Basket on löytänyt korvaajan Christian Keelingille. 25-vuotias Lamonte Turner siirtyy Suomeen Slovenian pääsarjasta, jossa hän edusti Podcetrtekia kuuden ottelun ajan. Toista vuotta ammattilaisena pelaavan 188-senttisen takamiehen sopimus kattaa loppukauden.

Keelingin sopimus purettiin lokakuun lopulla, kun nilkkavammansa osoittautui odotettua sitkeämmäksi.

Podcetrtekin riveissä pisteitä kertyi keskimäärin 13,8, levypalloja 1,0, syöttöjä 5,3 ja riistoja 1,5. Tarkkuus kahden pisteen heitoissa oli 53 %, kolmosissa 33 % ja vapaaheitoissa 90 %.

Yliopistourallaan vuosina 2015-20 Turner edusti NCAA:n ykköstasolla Tennesseetä, jossa päätöskausi jäi olkapääoperaation vuoksi kesken. 11 ottelussa hänelle kirjattiin keskimäärin 12,3 pistettä, 3,5 levypalloa, 7,1 syöttöä ja 1,8 riistoa. Koko yliopistouransa kattava tilasto sisältää 106 ottelua, joista keskiarvot kirjautuvat lukemiin 10,2 pistettä, 2,9 levypalloa, 3,3 syöttöä ja 0,9 riistoa; tarkkuus pelitilanneheitoissa 38 %, kolmosissa 34 % ja vapaaheitoissa 80 %.

Tennessee-historiassa Turner on yksi niistä vain viidestä pelaajasta, jotka ovat yltäneet 1000 pisteeseen, 300 levypalloon ja 300 syöttöön.

Ammattilaisuransa käynnistyi viime syksynä Puolassa, jossa kaikki ei kuitenkaan mennyt ns. putkeen. Asseco Arka rekrytoi hänet pelinjohtajakseen syyskuun 2021 lopussa, jolloin pääsarjakamppailut painoivat jo päälle. Sopeutumisaikaa ei liiemmin annettu ja parin viikon aikana takamies pelasi kolme ottelua tilastokeskiarvoilla 4,3 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,0 syöttöä. Nämä otteet eivät valmennusjohtoa vakuuttaneet, joten yhteistyö päättyi sopimuksessa olleen koeajan puitteissa.

Kataja Basket -päävalmentaja Petri Virtanen arvostaa etenkin Turnerin Tennessee-vuosia, joista viimeisellä (2019-20) joukkuetta edusti myös Susijengistäkin tuttu sentteri Olivier Nkamhoua.

– Lamontella on takanaan hyvä yliopistoura maineikkaassa koulussa. ”Ollilta” saimme arvokasta palautetta mm. hänen persoonastaan, Virtanen taustoittaa Katajan verkkosivuilla.

– Haussa oli pallollista osaamista ja selkeää edunluojaa pelipaikoille 1-2. ”Tumpin” (pelinjohtaja Hirvonen; toim. huom.) taakka on ollut alkukaudesta suuri ja odotamme, että Lamonte tuo helpotusta asiaan. Tavoittelemme myös sitä että Lamonte ja ”Tumppi” voisivat operoida kentällä yhtä aikaa.

Kataja Basket pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 16. marraskuuta, jolloin Motonet Areenalle vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö.

Lähde: Katajan verkkosivut